Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” και την τηλεοπτική συχνότητα του ΚΡΗΤΗ TV, έγινε για την Αγγέλα Σκουλά, την κοπέλα που διαφημίζει τα Ανώγεια στο διαδίκτυο με τα βίντεο και τις φωτογραφίες της. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, Μάνος Δασκαλάκης και Νικολλέτα Σφακιανάκη, ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής της και ιδιαίτερα μετά το 2009, όπου έγινε η εκτόξευση της μέσω διαδικτύου με το κανάλι της στο youtube, ενώ μέχρι και ο παραδοσιακός της γάμος στο χωριό με τον σύζυγο της Γιάννη Καλομοίρη έγινε ντοκιμαντέρ.Στην εκπομπή μιλάει ο αγαπημένος της καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος μάλιστα της έχει εμπιστευθεί να διατηρεί η ίδια το αρχείο του, ενώ η Αγγέλα διατηρεί ατελείωτες ώρες μουσικού αρχείου από τους περισσότερους Ανωγειανούς καλλιτέχνες, είτε σε επίσημες εκδηλώσεις, γάμους και πανηγύρια, είτε σε παρέες στα Ανώγεια.

Η Αγγέλα Σκουλά, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται τόσο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων, όσο  και με την “ΑΝΩΓΗ” σε μια προσπάθεια της ακόμη να ακουστεί το όνομα του χωριού μας όσο μακρύτερα γίνεται. Η ίδια πριν χρόνια εγκατέλειψε το Ηράκλειο όπου μεγάλωσε και ήρθε να μείνει μόνιμα εδώ,”στα Ανώγεια που δεν θα άλλαζε για τίποτα στον κόσμο όπως αναφέρει”. Πιο συγκινητική στιγμή στη διάρκεια του αφιερώματος, η προβολή ενός βίντεο της Αγγέλας από το ΚΗ.ΦΗ. Ανωγείων και η συνομιλία της εκεί με τις ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού, για το πως περνάνε τις ώρες τους.

 

Της ευχόμαστε να έχει υγεία και να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες και τα βίντεο της στο μαγικό κόσμο της παράδοσης, αλλά και της καθημερινότητας των Ανωγείων.

Μοιραστείτε το

-

-->