Ο αθλητικός σύλλογος Ηρακλείου “ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ” σας προσκαλεί στο 4ήμερο φεστιβάλ “1 χρόνος ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ” που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου.  Η ποδοσφαιρική ομάδα  πήρε το όνομα της από τον θρυλικό Γιώργη Βρέντζο ή Τηγανίτη, τον άνθρωπο που σκότωσε μέσα στο δικαστήριο τον γκεσταμπίτη της Κατοχής Μαγιάση, που ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση 392 πατριωτών, ανάμεσα τους και του Μιχάλη Βρέντζου, αδερφού του Τηγανίτη! Η ομάδα γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας της και ανάμεσα στις δραστηριότητες του φεστιβάλ θα είναι και η παρουσία του Ανωγειανού καλλιτέχνη Γιάγκου Χαιρέτη στο πάρκο Γεωργιάδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 02/06/2016
Προβολή του ντοκιμαντέρ “What politica”
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη Τάσο Αλευρά.
Χώρος: Τεχνικό Επιμελητήριο (πίσω από το ιστορικό μουσείο)
Ώρα: 19:00

“Το ντοκιμαντέρ εξετάζει το ιδιότυπο πρόταγμα του «No Politica», όπως εκφράστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με ισχυρούς δεσμούς με την λαϊκή κοινωνία του Πειραιά και με μεγάλη επιρροή, τόσο στο πολιτισμικό όσο και στο πολιτικό κομμάτι της πόλης. Μπορεί μία κατά τα φαινόμενα αθώα προσπάθεια οπαδών να μείνουν εκτός γηπέδου τα κόμματα και η πολιτική να έχει εφαρμογή σε χώρους μαζικής έκφρασης και σε περίοδο έντονης πολιτικής όξυνσης; Τι θέση παίρνει μια «No Politica» κερκίδα μπροστά σε φαινόμενα ρατσισμού και πώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ιδιοκτητών της ίδιας ομάδας για μια δημοτική αρχή βασισμένη στην απήχηση και στα μέλη του σωματείου; Η απόσταση του «No Politica» από το «Super Politica» εκμηδενίζεται στο όνομα της ανώτερης αξίας και της ομάδας, και στην αφοσίωση σε ό,τι σχετίζεται με αυτήν.”

Παρασκευή 03/06/2016
Οικογενειακά Διπλά 11×11
Χώρος: Γήπεδο Μαρτινέγκο
Ώρα: 20:00

Σάββατο 04/06/2016
ANTIFA LEAGUE 3on3
10:00-11:00 δηλώσεις συμμετοχών
11:00-14:30 αγώνες 1η φάση
14:30-16:30 Διάλειμμα και συλλογική κουζίνα (φέρνουμε τα φαγητά μας!)
16:30-20:00 αγώνες 2η φάση και τέλος αγώνων τουρνουά
Χώρος: Πάρκο Γεωργιάδη

Κυριακή 05/06/2016
Κρητικό Γλέντι με τους : Αντώνη Φραγκάκη, Γιάγκο Χαιρέτη, Σήφη Αποστολάκη, Μάνο Μανουσάκη και άλλους
Χώρος: Πάρκο Γεωργιάδη
Ώρα: 21:00

Όλες τις ημέρες του φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Να συζητήσουμε, να παίξουμε, να πιούμε και να χορέψουμε για ένα αυτοοργανωμένο αθλητισμό, κόντρα στην εμπορευματοποιησή του

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->