236Έπειτα από ένα περίπου χρόνο από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης με την ονομασία “Γιάννης Σακελλαράκης και Έφη Σαπουνά Σακελαράκη” το οποίο περιλάμβανε έκθεση αποτελούμενη από:

  • Ιστορικά των ανασκαφών του Ιδαίου Άντρου και της Ζωμίνθουν
  • Απεικονίσεις , αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου Άντρου
  • Απεικονίσεις , αντίγραφα ευρημάτων της Ζωμίνθουν

mouseio-anwgeia

Ο Δήμος Ανωγείων ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 ανοίγει και πάλι την θύρα του Κέντρου Πληροφόρησης και παραδίδει πλέον σε όλους τους Ανωγειανούς και στους επισκέπτες, το ψηφιακό τμήμα του Κέντρου Πληροφόρησης όπου θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε :

Την Τρισδιάστατη “περιήγηση” των αρχαιολογικών χώρων σε ένα στερεοσκοπικό ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ που θα προβάλλεται μέσω ειδικού 3D projector , όπου ο επισκέπτης φορώντας ειδικά γυαλιά στερεοσκοπικής θέασης θα του δημιουργείτε η αίσθηση παρουσίας στον φυσικό χώρο των ευρημάτων αλλά και μέσω αφηγητή θα του παρέχονται βασικές πληροφορίες για την ιστορία αλλά και πολιτισμική σημασία των αρχαιολογικών χώρων.

Την Διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή (τραπέζι αφής) θα παρέχετε η δυνατότητα στους επισκέπτες και πιο συγκεκριμένα στα παιδιά, αλλά όχι μόνο, να ενημερώνονται και να μαθαίνουν για τους μύθους της αρχαίας λατρείας που υπήρχε στην περιοχή μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι/εφαρμογή αφής με διαμορφωμένα γραφικά και περιβάλλον πλοήγησης, στην συνέχεια μέσω δύο εφαρμογών (κουιζ & παζλ) θα μπορούν οι επισκέπτες να τα αφομοιώσουν καλύτερα τα όσα τους παρουσιάστηκαν.

Δύο Ολογράμματα ευρημάτων, σε ειδικές προθήκες ολογραμματικής παρουσίασης θα εμφανίζονται αντίγραφα ευρημάτων (πέλεκυς και κόσμημα) . Ο θεατής θα μπορεί να περιφέρεται της προθήκης και να επεξεργάζεται τα ολογράμματα των ευρημάτων.

Επιμέρους επιμορφωτικές προβολές, σε οθόνες τοίχου θα παρουσιάζουν ολιγόλεπτα επαναλαμβανόμενα θεματικά ντοκιμαντέρ, τα οποία με την χρήση, πλάνων, αφήγησης, μουσικής και γραφικών θα εμβαθύνουν την πληροφόρηση του επισκέπτη πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Πχ. τις διαδικασίες εκσκαφής των αρχαιολογικών χώρων, την αρχιτεκτονική σημασία της Ζωμίνθου κτλ.

Διαδραστική “περιήγηση” στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μία ψηφιακή προβολή σε κάθετη επιφάνεια που θα παρέχει την δυνατότητα διάδρασης μέσω της αφής, μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα μπορεί να διεξάγει μία εικονική περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους. Θα γίνεται χρήση πραγματικών πλάνων ή/και ψηφιακών αποκαταστάσεων των χώρων τα οποία θα προβάλονται στον επισκέπτη έπειτα απο δική του επιλογή μέσω μίας εφαρμογής αφής που θα είναι ενσωματωμένη στην προβολή.

Sakellaraki_5b

 

Τέλος ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και μέχρι τέλος του χρόνου, το Κέντρο Πληροφόρησης θα παραμείνει ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00 – 14:00 και πιστεύει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Ανωγειανούς, για όλους τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα σχολεία της περιοχής να το επισκεφτούν ξανά, να το δουν πλέον στην ολοκληρωμένη του μορφή, θαυμάζοντας αυτό το τόσο σύγχρονο δημιούργημα που μέσα από την σύγχρονη τεχνολογία μας μεταφέρει στην μινωική αρχαιότητα και στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Ψηλορείτης και το Ιδαίο Άντρο στην δημιουργία αυτού του σπουδαίου πολιτισμού.

Μοιραστείτε το

-

-->