sokr28Έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το πρόγραμμα Leader με τίτλο ο ”Ψηλορείτης- Ο Μύθος εμπνέει την ζωή ”με την προκήρυξη (την τρίτη στη σειρά) να είναι έτοιμη να εγκριθεί από την αρμόδια διαχειριστική αρχή. Το πρόγραμμα που λήγει μέχρι το τέλος του έτους αν δεν δοθεί ενδιάμεσα παράταση, έχει προκαλέσει έντονο το ενδιαφέρον ανθρώπων που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό, μετά και την επιτυχία της επιπλέον έγκρισης 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση του ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Α.Ε

Η Ανωγή έλαβε αρκετά μηνύματα από ανθρώπους που επιθυμούν να μάθουν για το ποιες δράσεις αφορά η τρίτη προκήρυξη και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Για την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου η ”Α” συνομίλησε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο τον Πρόεδρο του ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Α.Ε και πρώην Δήμαρχο Ανωγείων κ.Σωκράτη Κεφαλογιάννη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα προγράμματα που θα αφορά η νέα προκήρυξη  αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν.

Αρχικά ανέφερε ο κ.Κεφαλογιάννης: ”Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε το έντονο ενδιαφέρον για την επικείμενη 3η πρόσκληση του τοπικού προγράμματος Leader με τίτλο «Ψηλορείτης, ο Μύθος εμπνέει τη ζωή», που με μεγάλη επιτυχία χειρίζεται το ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης, μετά την εξασφάλιση από μέρους μας 1.400.000 € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό το γεγονός αποτελεί και μία επιβράβευση για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν τα στελέχη του ΑΚΟΜΜ και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.

Η έγκριση αυτή έρχεται να δώσει μια ακόμα ευκαιρία σε επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τον δικό τους αναπτυξιακό σχεδιασμό σε μια εποχή που είναι γεμάτη δυσκολίες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σημαντικότερο ίσως κριτήριο για την έγκριση των σχεδίων αποτελεί η ωριμότητα των προτάσεων με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά περιορισμένα μιας και, αν δεν δοθεί παράταση, το τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους…”.

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος του ΑΚΟΜΜ ανέφερε τις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν τονίζοντας:

 

”Η 3η Προκήρυξη είναι στην διαδικασία της τυπικής έγκρισης από την αρμόδια διαχειριστική αρχή,  αλλά ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν:

-Την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

-Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου

-Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση καθώς και χώρων εστίασης και αναψυχής

-Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κ.λπ.

-Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

-Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για τη μετατροπή τους σε μουσεία-συλλογές-εκθετήρια και τέλος την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς»κατέληξε ο κ.Κεφαλογιάννης.

 

Λίγα λόγια για το ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Α.Ε

 Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου – Μαλεβυζίου Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.)

 

Το Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.  Ο.Τ.Α. είναι αναπτυξιακή εταιρεία της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Ψηλορείτη. Διοικείται από 11μελές συμβούλιο και μέλη του ΔΣ είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ΟΤΑ και των φορέων της περιοχής δράσης του.

Η εταιρεία έχει ως βασικό αντικείμενο την υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων με στόχο την οικονομικοκοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασής του.

Κύριος στόχος του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Ε. είναι να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ψηλορείτη. Ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη αποτελούσε ανέκαθεν το ζωτικό χώρο των οικισμών που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιφέρεια του. Αν και φαινομενικά απομακρυσμένοι, οι οικισμοί που τον περιβάλλουν διαπνέονται από κοινά στοιχεία που εκφράζονται, είτε ως κοινωνικές συμπεριφορές, είτε ως παραγωγικές δραστηριότητες.

Το Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Ε. φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κοινή έκφραση όλων των παραμέτρων των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων που διαπνέονται από αυτή την κοινή ταυτότητα (Περιβάλλον, πολιτισμός, αγροτουριστικό προϊόν, παραδοσιακά προϊόντα κ.α.) μέσω:

Του σχεδιασμού αναπτυξιακών στρατηγικών και της υποβολής ανάλογων προτάσεων

Της διαχείρισης προγραμμάτων

Της δημιουργίας μηχανισμών για τη συνεχή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, τεχνική στήριξη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής

Της προβολής – προώθησης όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής.

Της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου – Μαλεβυζίου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία

(Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.)

Ανώγεια, 74051, Ρέθυμνο Κρήτης,

Τηλ. 2834031402, 2834031793, Fax : 2834031058,

E-mail :  [email protected],

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->