Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της ΝΔ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας που αποτελεί στρατηγικό οικονομικό εταίρο της χώρας μας πραγματοποίησαν συνάντηση με Κινέζους αξιωματούχους που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων Ευρώπης – Κίνας κ. Zhang Jianguo, ενώ συμμετείχαν επίσης οι κ.κ Li Na, Sun Zhaolong, Sun Shouliang, Qian Yingchao και Wu Shutao, ο οποίος εκπροσώπησε την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών και τονίστηκε η ανάγκη επέκτασης των Κινεζικών επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας με στόχο να αποτελέσει τη βασική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων για όλη την Ευρώπη. Παράλληλα συζητήθηκε και η ανάγκη δημιουργίας όλων εκείνων των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στην τεράστια κινεζική αγορά.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι ως Υπουργός Ναυτιλίας, ήδη από την περασμένη δεκαετία, είχε ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών των δυο χωρών μέσα από την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων όπως αυτή της Cosco. Παράλληλα τόνισε πως θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των προσπαθειών ενίσχυσης των σχέσεων της Κίνας με την Ε.Ε, υπογραμμίζοντας ότι οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που έρχονται είναι κοινός τόπος με αμοιβαίο όφελος για τις δυο πλευρές.

Από τη μεριά του, ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι οι αναδυόμενες οικονομίες στην Ασία σημειώνουν τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως κάτι που είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κίνα, μέσα από την πρόοδο αλλά και την αυξανόμενη δυναμική της κινεζικής οικονομίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει, να τιμήσει και να επεκτείνει την ουσιαστική συνεργασία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με την κινεζική επένδυση στον Πειραιά και εντατικοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στους τομείς των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού.

 

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->