Μια συγκινητική και ευχάριστη έκπληξη είχε χθες Σάββατο στα Ανώγεια ο π.  Ανδρέας Κεφαλογιάννης, με την επίσκεψη στο χωριό μας της κόρης του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη, Πηνελόπης.

Η Πηνελόπη επιθυμούσε διακαώς μια βόλτα στα Ανώγεια από τη στιγμή που η οικογένεια της γνώριζε για το ειδικό μνημόσυνο που τελείτε στην μνήμη του πατέρα της στο χωριό. Είχε εκδηλώσει εξ’ αρχής την επιθυμία της για γνωριμία με τον π.Ανδρέα και χθες αυτή έγινε πράξη καθώς ”έκλεψε ” λίγες ώρες από μια προγραμματισμένη επίσκεψη της στα Χανιά και ήρθε στα Ανώγεια.

Επισκέφθηκε αμέσως την αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου, στην οποία περίοπτη θέση έχει μια φωτογραφία του πατέρα της κρατώντας την φανέλα του Αετού Ανωγείων και φωτογραφήθηκε δίπλα της εμφανώς συγκινημένη. Στη συνέχεια και μετά την επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι κάθισαν μαζί με την παρέα της και τον π.Ανδρέα σε παραδοσιακή ταβέρνα και συζήτησαν για το χωριό και τις φιλίες που έκανε ο πατέρας της εδώ. Ικανοποιημένη και ευχαριστημένη που με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τίμησε τον πατέρα της και τους φίλους του στα Ανώγεια αποχώρησε για τα Χανιά αφήνοντας μάλιστα και 50 ευρώ ‘για το Εργαστήρι γνώσης της ενορίας σας θέλω να το χρησιμοποιήσετε” είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν αποχωρήσει μίλησε στην ”Α” για την εμπειρία της αυτή και τόνισε τα εξής:

”Ήρθα απόψε σε ένα χωριό που αγάπησε και τίμησε τον πατέρα μου και μέσω του πάτερ Ανδρέα συνεχίζει να τον τιμά με το ειδικό μνημόσυνο που κάνουν στη μνήμη του. Τα Ανώγεια για μένα είναι ένα πολύ φιλόξενο και οικείο θα έλεγα περιβάλλον. Ο πάτερ είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ όλους για όσα κάνετε για τον πατέρα μου. Εύχομαι σύντομα να σας επισκεφθώ ξανά”.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->