Ρεπορτάζ ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ

Φωτογραφίες Μανόλης Σαμόλης

Θερμή υποδοχή έτυχε στα Ανώγεια σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Ξανθός ο οποίος βρέθηκε στο Δημαρχείο στο πλαίσιο των συναντήσεων του με όλους τους Δημάρχους του Νομού Ρεθύμνης.

Ο κ.Ξανθός και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στην αίθουσα των Δημοτικών συμβουλίων μαζί με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ.Μανόλη Καλλέργη, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους  τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ανωγείων  κ.Τσαφαντάκη και κ.Δασκαλάκη αλλά και άλλους φορείς της περιοχής και συζήτησαν επισταμένως για τα προβλήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις.

”Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας. Είναι υποχρέωση μας να μιλάμε με όλους τους φορείς και να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Για αυτό μας έβαλε ο λαός σε αυτές τις θέσεις και όχι για να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα” ανέφερε ο κ. υπουργός λίγο μετά την υποδοχή του στα Ανώγεια.

Ο κ. Καλλέργης υποδεχόμενος τον κ.Ξανθό ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

Αγαπητέ, σύντροφε Αντρέα

Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, χαρά και ψυχική ευφορία, να σε καλωσορίζω στ΄Ανώγεια σαν υπουργό της δικής μας κυβέρνησης και σαν εκπρόσωπο του λαού του Ρεθύμνου.

Να γυρίζω πίσω και να βλέπω την κοινή μας πορεία σε δύσκολα χρόνια στην Αριστερά αλλά και την κοινή μας αγωνία για το μέλλον του τόπου και των συνανθρώπων μας.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο έργο σου αλλά θα φορτώσω πάνω σου και την δική μου σιγουριά ότι θα τα καταφέρεις στα δύσκολα καθήκοντα που σου έχουν ανατεθεί στο Υπουργείο Υγείας αλλά και την πεποίθηση μου ότι θα παραμείνεις το ίδιο ιδεολόγος και ανθρώπινος όπως ήσουν πάντα.

 

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ανωγείων στην ομιλία του παρέθεσε στον κ.Υπουργό μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας και απαιτούνται λύσεις που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλης Καλλέργης είναι:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πατρίδας μας και κάνουμε υπομονή. Με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση που έχουμε τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε και εμείς να επιβιώσουμε σαν οργανισμοί και να σταθούμε στο πλάι των δημοτών μας προσφέροντας τους ότι μπορούμε.

Στην επαφή σου και με τους άλλους Δήμους του νομού θα ενημερωθήκατε ότι τα προβλήματα μας, ιδιαίτερα στην επαρχεία είναι πολλά.

Θα προσπαθήσω και εγώ να σας ενημερώσω για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να δούμε που και πώς και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε για να τα ξεπεράσουμε.

Σε κάποια από αυτά θα αναφερθούν και άλλοι πιο γνώστες από εμένα και όπου χρειαστεί θα τα αναλύσουμε περισσότερο με υπομνήματα που θα προωθήσουμε προς τις υπηρεσίες και το γραφείο σας.

Για εμένα το βασικότερο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί το Δήμο μας και τους Δημότες είναι η λειτουργία του Γαλακτοκομικού –Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού. Έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες με την διοίκηση του, σαν συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών τους και πιστεύω ότι και με την δική σου συνδρομή θα κατορθώσουμε να γίνει μια νέα επανεκκίνηση αποτελεσματική και σε σωστότερες βάσεις.

 

Οι κτηνοτρόφοι μας ξέρετε ότι αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων με τη νέα ΚΑΠ, με τις ενεργοποιήσεις κ.λ.π που θα σας αναφερθούν.

  • Και οι αγρότες όμως έχουν προβλήματα, ιδιαίτερα με την φύλαξη των περιουσιών τους και με την προσβασιμότητα σε αυτές κ.α.
  • Οι επαγγελματίες που υπάγονται στο ΤΕΒΕ έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ασφάλεια τους και ψάχνουν τρόπους να την μετατρέψουν σε ΟΓΑ ΓΙΑΤΊ είναι ένα μεγάλο ζήτημα αδικίας γι’αυτούς.
  • Μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι σήμερα και το ποσοστό ανασφάλιστων δημοτών μας είτε στο ΤΕΒΕ είτε στον ΟΓΑ και τα χρέη που έχουν στα ταμεία αυτά.

 

Στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σου, τα προβλήματα τα ξέρεις και ξέρεις τι διεκδικούμε. Διασφάλιση της εύρυθμης και πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και του τομέα του ΕΚΑΒ –ορεινές περιοχές.

Στο Κέντρο Υγείας βασικότερα τα προβλήματα είναι το Νοσηλευτικό και Επικουρικό προσωπικό, οι μετακινήσεις και η υπαγωγή τους σε δύσβατες περιοχές. Στο ΕΚΑΒ η υποστελέχωση του Τομέα ενώ υπάρχουν αιτήσεις και από χωριανούς και από την γύρω περιοχή ατόμων μα αυτή την ειδικότητα. Ξέρετε την δουλειά τους και τις συνθήκες που επικρατούν εδώ.

Στην ουσία ζητάμε αποκατάσταση αδικιών και ελπίζουμε ότι με την συνεργασία και της νέας διοίκησης της ΔΥΠΕ και τη δική σας συνδρομή η ορεινή περιοχή του Μυλοπόταμου και του Μαλεβυζίου θα έχει την προσοχή και την φροντίδα της πολιτείας ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού ποιοτική και πρωτοβάθμια φροντίδα και σωστή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Στα του Δήμου μας τώρα τα διοικητικά.

Κύριε υπουργέ,

Α) Τον τελευταίο χρόνο έφυγαν με το πρόγραμμα κινητικότητας τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου και ενδέχεται να αποχωρήσει και άλλο προσωπικό. Συνέπεια αυτού να μην έχουμε επάρκεια. Άρα δεν μπορούμε μόνοι μας να στηρίζουμε και να μπούμε σε προγράμματα.

  • Σήμερα δεν υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία στο Δήμο και εδώ σας αναφέρω ότι ο Δήμος Ανωγείων είναι ο μόνος Δήμος της Κρήτης στον οποίο δεν υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία.

 

 

 

  • Στον Δήμο μας επίσης υπάρχει επίσης άλλη μία αρνητική πρωτιά. Δεν υπάρχει ΚΕΠ. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ( να το μπαλώσουμε θα έλεγα) με διαβαθμική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης (αφού έχουν αρνηθεί και ο Μητροπολιτικός Δήμος και η αντιπεριφέρεια λόγω έλλειψης προσωπικού).

Η λύση όμως είναι η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να αποκτήσουμε επάρκεια με το κόστος από την αναδιανομή των εσόδων της Τ.Α προς όφελος των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων που αδυνατούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος.

Το πρόβλημα του μηχανικού ή των μηχανικών είναι το μεγαλύτερο για το Δήμο μας και για τις εργασίες που εκτελούνται σ’αυτόν.

Β) Προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί και έχουν παγώσει από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009, δύο πτυχιούχοι ΤΕ Πληροφορικής και ΠΕ Νηπιαγωγοί με Αριθμ. Φεκ 2896 στις 29/Οκτωβ/14 και ένα επιτυχόντα στο ΑΣΕΠ του 2009, εργάτη Νεκροταφείου.

Γ) Επαναλειτουργία του ΚΕΠ. Το μεγάλο πρόβλημα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας το οποίο ζητά εναγωνίως η κοινωνία μας. Ξέρετε την υπόθεση. Είναι κλειστό δυόμισι χρόνια. Ζητάμε να επαναπροσληφθούν οι υπαλλήλοι που δεν μονιμοποιήθηκαν με την παλαιότερη ρύθμιση νόμου για ένα μήνα προϋπηρεσίας. Να επιλυφθεί του ζητήματος το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αυτά είναι τα βασικότερα διοικητικά προβλήματα του Δήμου μας όμως υπάρχουν γενικότερα και άλλα προβλήματα. Όπως η στελέχωση του κτηνιατρικού γραφείου που εμείς διεκδικούμε και ελπίζουμε να μην καταργηθεί, σε μια περιοχή που έχει σε πραγματικό πληθυσμό 150.000 -200.000 αιγοπρόβατα, να υπάρχει τουλάχιστον ένας κτηνίατρος με την υποστήριξη γραφείου ώστε να εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές και σε θέματα γραφειοκρατίας που χρειάζεται.

Προβλήματα είναι σήμερα και η υποστελέχωση του ΕΙΝ και η υπολειτουργία του.

αν και στηρίζει το πρόγραμμα φιλοξενίας και ανηλίκων προσφύγων της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ με την μη ύπαρξη στην ουσία μόνιμου προσωπικού ( διευθυντή) και χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση από την νέα ηγεσία και τον υπεύθυνο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Θέλουμε ακόμα στήριξη όλων των προγραμμάτων που έχουν σαν στόχο να απλώσουν ένα ελάχιστο δίκτυ προστασίας για την κοινωνία μας σήμερα, δηλαδή των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παιδικός Σταθμός.

Τα θεσμικά προβλήματα για ορεινούς και μειονεκτικούς Δήμους είναι τα εξής:

  • Επανακαθορισμός του όρου «Ορεινός Δήμος» με τις θέσεις της ΚΕΔΕ (70% ορεινότητα), και όχι όπως είναι τώρα που όλοι οι Δήμοι έγιναν ορεινοί αν είχαν και μία κοινότητα.

 

 

 

 

  • Επανακαθορισμός και επικαιροποίηση (μελέτη ΕΕΤΑΑ) του ελάχιστου κόστους λειτουργίας ενός Δήμου και ανακατανομή των ΚΑΠ βάσει αυτού.
  • Η κατανομή της ΣΑΤΑ να λαμβάνει υπόψη της το μήκος και τη δυσκολία του αγροτοκτηνοτροφικού δικτύου για τη συντήρηση του.
  • Να υπάρχει έκτακτο επίδομα για θεομηνίες (χιονοπτώσεις), όπως και για τη πυροπροστασία.
  • Οι Ορεινοί Δήμοι της Κρήτης (και οι κοινότητες δήμων) να φύγουν από την ζώνη 4 (νότια νησιωτική) και να ενταχθούν στη 1η και 2η λόγω καιρικών συνθηκών για να έχουν και οι κάτοικοι την ανάλογη επιχορήγηση αλλά και τα σχολεία που μέχρι τώρα έπαιρναν έκτακτα επίδομα θέρμανσης
  • Όσο αφορά την κοινωνική εργασία να υπάρξει θεσμοθέτηση για μικρούς ορεινούς –νησιωτικούς Δήμους που δεν έχουν έσοδα, της κοινωνικής εργασίας που υπήρχε παλαιότερα (κυρίως τις δεκαετίες 1950-1960) η προσωπική εργασία, δηλαδή: να μπορούν να παρέχουν οι δημότες μας εργασία ( στην υπηρεσία πρασίνου, καθαριότητας κ.λ.π) ή άλλες υπηρεσίες όπως ζωγραφική, μουσική, εκπαίδευση για κοινωνικά φροντιστήρια, ξένες γλώσσες έναντι των οφειλών τους στους Δήμους.
  • Διασφάλιση λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που υπάρχουν στα όρια των Ορεινών Δήμων σήμερα (ΕΛΤΑ, ΕΚΑΒ, Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό Τμήμα, επαναλειτουργία Κτηνιατρικού Γραφείου, ΕΙΝ).

Στην Εκπαίδευση τα προβλήματα έχουν ως εξής:

  1. Στήριξη του ΚΠΕ Ανωγείων και του Κέντρου δια βίου Μάθησης.
  2. Το λειτουργικό κόστος των Σχολικών μονάδων να υπολογίζεται σαν ορεινή ζώνη και όχι σαν νότια νησιωτική (Επίπεδο 1 από 4).
  3. Επανακαθορισμός των μορίων των σχολικών μονάδων (όπως τα δυσπρόσιτα) για να υπάρχει κίνητρο για το διδακτικό προσωπικό ώστε να έχουμε πληρότητα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
  4. Πετρέλαιο θέρμανσης όχι με έκτακτη επιχορήγηση αλλά να ενσωματωθεί την τακτική.

Για τα Αθλητικά Σωματεία μας

 

Η ποδοσφαιρική ομάδα μας έφυγε από το πρωτάθλημα αλλά λειτουργεί η παιδική ομάδα που πρέπει να την στηρίξουμε.

Και ο Σκακιστικός Σύλλογος Ανωγείων που διοργανώνει Διεθνές Τουρνουά από 10 ως 16 Ιουλίου το μόνο στο νομό Ρεθύμνου (μετά την υποχώρηση του ΣΚΟΡ) και χρειάζεται ενίσχυση και αυτό.

 

Σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων ξέρετε ότι στο Δήμο Ανωγείων από πολύ παλιά υπάρχει μια παράδοση που προσπαθούμε να την κρατήσουμε και να παράγουμε πολιτισμό αλλά και να ενημερωνόμαστε για τα ρεύματα που υπάρχουν όμως και αυτές χρειάζονται ενίσχυση όπως και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι εκδηλώσεις μας που συνδυάζονται και με θέματα μνήμης και ιστορίας κάθε Αύγουστο αλλά γι’αυτά θα έχουμε μια πιο αναλυτική επικοινωνία και επαφή ώστε να προγραμματίσουμε καλύτερα κάποιες σκέψεις μας και προτάσεις.

 

Φιλοσοφία Ανάπτυξη

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές είχαν δει και σωστά ότι η προοπτική ανάπτυξης των Ανωγείων είναι ο Ψηλορείτης και οι εναλλακτικοί τρόποι ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει είτε στον τουρισμό είτε στις υποδομές και τις υπηρεσίες ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους μας και ένα στην ουσία του επιπλέον συμπληρωματικό εισόδημα για αυτούς.

Έτσι ο Δήμος έχει προγραμματίσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια σειρά έργων που είτε έχουν μπει σήμερα σε προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΟΣΣΠΥ, πράσινη ανάπτυξη,LEADER ) και να υλοποιούνται είτε έχουν γίνει μελέτες και θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε και με την βοήθεια σας.

Το πλέγμα αυτό των έργων περιλαμβάνει την αξιοποίηση των υπάρχουσων υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή μας και δεν λειτουργούν όπως το κτήριο του χιονοδρομικού με την μετατροπή του σε ορειβατικό καταφύγιο και μικρό χιονοδρομικό, το περίπτερο του ΕΟΤ στη Νίδα, τη Λειτουργία του Ιδαίου Άντρου που έχει ικανοποιητική επισκεψιμότητα, τον αρχαιολογικό χώρο της Ζωμύνθου, το Σπίτι του Βοσκού, το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη και την αξιοποίηση διαδρομών που μπορούν να γίνουν ώστε να ενισχυθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Γιάννη Σακελλαράκη και Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη, της αξιοποίησης του Παλιού Ανωγειανού Σπιτιού και των συλλόγων του πρώην Δημάρχου και δασκάλου Γεώργιου Σμπώκου, του μουσείου του Γρυλιού και του Μουσικού εργαστηρίου που δημιουργείται στο χώρο του Πολυκέντρου με την αξιοποίηση της μουσικής μας παράδοσης αλλά και την ανάδειξη και την δημιουργία συλλογής των έργων τους. Της αίθουσας για τον Νίκο Ξυλούρη ,αλλά και την διασύνδεση των Ανωγείων και με την ευρύτερη περιοχή και τα γύρω χωριά ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια σφαιρικότερη ματιά για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και να τη συνδέσουμε με τις προοπτικές ανάπτυξης ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας στα όρια του Δήμου μας.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα κ.Υπουργέ είναι και το θέμα της διασύνδεσης της περιοχής μας με τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το Βόρειο Οδικό Άξονα.

Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του Δρόμου Ηράκλειο – Ανώγεια από την Περιφέρεια Κρήτης και τώρα δημοπρατήθηκε και η μελέτη Ανώγεια – Γαράζο και νομίζω ότι θα χρειαστούμε και σ’αυτό τη βοήθεια σας.

Τελευταίο άφησα το θέμα με τις καταστροφές που είχαμε με τη φετινή κακοκαιρία και το υπομνήματα που έχουμε στείλει και στην Πολιτική Προστασία και στην Περιφέρεια αλλά και την έκτακτη επιχορήγηση που ζητάμε από το ΥΠ.ΕΣ (50.000) γιατί τον Απρίλιο δεν θα έχουμε ούτε πετρέλαιο και ζητάμε την παρέμβασή σας γι αυτό.

 

Στην ομιλία του στην συνέχεια ο αναπληρωτής υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής του  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  Ρεθύμνης  κ.Ανδρέας Ξανθός ανέφερε τα εξής:

”Σε αυτή τη χώρα δεν είμαστε σε συνθήκες κανονικότητας.Έ χουμε μια ρημαγμένη οικονομία, μια λεηλατημένη κοινωνία, ένα ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα με ανθρώπους τρομερά ζορισμένους που είναι στα κάγκελα.

Έχουμε μια Πολιτική αλλαγή που χάλασε τις ισορροπίες στην Ευρώπη και δέχεται τρομερή πίεση από όλο το κατεστημένο και το ΕυρωπαΪκό και το εγχώριο.Αυτή είναι η αλήθεια.

Υποχρέωση μας είναι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, πρώτα να στηρίξουμε τη κοινωνία ώστε να επιβιώσει κι αυτή και η Χώρα και δεύτερον να βάλουμε άλλες προτεραιότητες. Δεν ήρθαμε εμείς για να συνεχίσουμε το ίδιο βιολί, των πελατειακών σχέσεων ,των τοπικισμών,των παραγοντισμών,τα ης διαφθοράς και της συναλλαγής με τα συμφέροντα. Αν είναι να κάνουμε τα ίδια καλύτερα να πάμε από τώρα στα σπίτια μας!Αυτό σημαίνει σύγκρουση και ρήξη με ισχυρά συμφέροντα εδραιωμένα για χρόνια σε αυτό το Κράτος. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα από το να το κάνουμε. Και θα στηριχτούμε στις έντιμες και παραγωγικές δυνάμεις που έχει αυτή η Χώρα.Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πραγματικά αυτή τη περίοδο δίνουμε μάχη για να σταθεί όρθιο όλο το σύστημα διακυβέρνησης της Χώρας.Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε γιατί δεν νομίζω ότι τους παίρνει σε αυτή τη φάση να επιδιώξουν να θυσιάσουν μια ολόκληρη Χώρα και ένα λαό που εξακολουθεί να παρέχει πρωτοφανή Πολιτική στήριξη στη Κυβέρνηση.Ο κόσμος αισθάνεται αξιοπρεπής και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο τώρα.

Η κεντρική μας γραμμή είναι να ξαναβρεί η Ελλάδα την θέση της στην Ευρώπη.Δεν πάμε να ζητιανεύουμε και να εκλιπαρούμε,ζητάμε σεβασμό,αξιοπρέπεια δικαιοσύνη και εντιμότητα.Ο κόσμος μας έδωσε εντολή να διαπραγματευτούμε μια αξιοπρεπή μεταχείριση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και αυτό θα κάνουμε.

Φυσικά θα γίνουν και συμβιβασμοί αλλά αυτό που προέχει για μας είναι να σταθεί όρθια η Κοινωνία και να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων.

Και η Αυτοδίοικηση και το σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση και το Κράτος.Όλα έχουν μια συσσωρευτική δράση όλων των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια ,περικοπών υποστελέχωσης κτλ.Η περίοδος είναι κρίσιμη.

Δεν είναι τυχαίο που όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Ελλάδα.Έχουν καταλάβει και αυτοί ότι πάει να αλλάξει η Πολιτική ισορροπία.Έχουν φαγωθεί γιατί φοβούνται ότι αυτό θα λειτουργήσει παραδειγματικά και σε άλλες χώρες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μιλάμε με ειλικρίνια στον κόσμου να του λέμε τι γίνεται και που είμαστε και εμείς διατεθιμένοι να υποχωρήσουμε και που πρέπει να είμαστε απολύτως αμετακίνητοι.Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η βούληση υπάρχει και δεν αμφισβητείτε η εντιμότητα μας.Πρέπει να πειστεί ότι σε ότι κάνουμε καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες.

Θέλω όταν έρθω ξανά στα Ανώγεια να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια ,να έχουμε κάνει κάποια πράγματα και να συζητάμε για άλλα θέματα.Αλλά να ξέρετε ότι όλες αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν άμεσα ειδικά στο Ε.Σ.Υ που αυτοί τη στιγμή λείπουν 20.000 άνθρωποι και υπάρχουν και εκρεμότητες εικοσαετίας τις οποίες θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα.

Ολοκληρώνοντας ο κ.Ξανθός ανέφερε:

Μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ότι χρειαστεί χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος.Δεν είμαστε καρεκλόθήρες!Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί,ούτε έχουμε κληρονομήσει την έδρα από τον πατέρα μας!Είμαστε σε αυτές τις θέσεις για να κάνουμε πράγματα να στηρίξουμε τον φτωχό κόσμο,τους αδύναμους,την παραγωγή της Χώρας και την αξιοπρέπεια της Κοινωνίας.Αν δε μπορούμε να τα κάνουμε καλλιά να πάμε στα σπίτια μας!Και με αυτή την έννοια δεν έχουμε τη λογική του Πολιτικού κόστους ούτε έχουμε κανένα ζόρι να συνεχίσουμε να εκλεγόμαστε εφ’ όρου ζωής.Αυτό είναι και η δύναμη μας και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στην Ευρώπη και αυτό ήταν το πρόβλημα των προηγούμενων ότι δεν είχαν αξιοπιστία.

Όπου μπορούμε να σας διευκολύνουμε εδώ θα το κάνουμε μην έχετε καμία αμφιβολία.Και δεν θα το κάνουμε επειδή είστε γνωστοί μου όλοι και ο Μανόλης είναι φίλος,αλλά επειδή το δικαιούστε!Επειδή είναι ζήτημα δικαιοσύνης και ισοτιμίας.Για αυτό το λόγο παλεύουμε!Σας ευχαριστώ όλους να ‘στε καλά!” κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ.Ξανθός.

Μετά τις ομιλίες στο Δημαρχείο οι παρευρισκόμενοι συνέφαγαν στην παραδοσιακή ταβέρνα Αετός με τον κ.Υπουργό να έχει συνομιλίες και με κατοίκους του χωριού,ενώ αποχώρησε αργά το απόγευμα με προορισμό το Ρέθυμνο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του συνεργάτη μας Μανόλη Σαμόλη όλη την ομιλία του Ανδρέα Ξανθού στην αίθουσα των Δημοτικών συμβουλίων:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ca1H87k0LL8

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->