Στην υπέροχη αίθουσα «Αριάδνη» του Capsis Astoria Hotel διεξήχθη για 12η φορά το ανοιχτό τουρνουά στου Σ.Ο. Ηρακλείου (με συνδιοργανωτή τον Σ.Ο. Ανωγείων) με διεθνή αξιολόγηση, σε δύο γκρουπ, Α και Β από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Οχτώ σκακιστές του σωματείου μας αγωνίστηκαν στο τουρνουά, δύο στο Β γκρουπ (Μέμου Ευαγγελία και Κονιός Γιώργος) και έξι στο Α Γκρουπ (Μέμος Γιάννης, Χαιρέτης Γιώργος, Νταγιαντάς Δημήτρης, Καλλέργης Γιώργης, Χαιρέτης Γιάννης και Κονιός Χάρης).
Άτυχος υπήρξε ο Γιάννης Μέμος, ο οποίος κατάφερε να αγωνιστεί μονάχα στον 1ο γύρο, καθώς μια ίωση που τον ταλαιπώρησε δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να αγωνίζεται.
Στο Β Γκρουπ η Ευαγγελία Μέμου με 3,5/7 κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 14 ετών.
Στο ίδιο γκρουπ, ο Γιώργος Κονιός έκανε την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημη διοργάνωση, πετυχαίνοντας σκορ 2,5/7 , ενώ ταυτόχρονα απόλαυσε κάθε στιγμή της πρώτης του επαφής με το αγωνιστικό σκάκι.
Στο Α Γκρουπ, οι πέντε εναπομείναντες μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Γιάννη Μέμου πάλεψαν αρκετά και επέδειξαν μαχητικό πνεύμα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ο Γιώργης Καλλέργης και ο Γιάννης Χαιρέτης πέτυχαν το στόχο τους, να πιστοποιήσουν δηλαδή Διεθνές elo. Έτσι, μετά τους Γιάννη Μέμο, Γιώργο Χαιρέτη και Δημήτρη Νταγιαντά που πιστοποίησαν Διεθνή αξιολόγηση στο δικό μας τουρνουά, το 3ο Διεθνές των Ανωγείων, και ο Γιώργης Καλλέργης καθώς και ο Γιάννης Χαιρέτης, ολοκλήρωσαν την επίτευξη του στόχου (είχαν ήδη επιτύχει απόδοση για διεθνή αξιολόγηση στο τουρνουά των Ανωγείων), πετυχαίνοντας 2,5/7. Πολύ κοντά στον ίδιο στόχο έφτασε και ο Χάρης Κονιός, πετυχαίνοντας επίσης 2,5/7, αλλά ο μέσος όρος των αντιπάλων του που ήταν κάτω από 1200 δεν του επέτρεψε να επιτύχει διεθνή αξιολόγηση σε αυτό το τουρνουά.
Γιώργος Χαιρέτης και Δημήτρης Νταγιαντάς, έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, καθώς είχαν ήδη εξασφαλίσει διεθνή αξιολόγηση. Και οι δύο τερμάτισαν με 3,5/7. Ο μεν Γιώργος παίζοντας σταθερά και ψύχραιμα, στο πνεύμα του δυναμικού ποζισιονέλ στυλ που αναπτύσσει, ο δε Δημήτρης παίζοντας επιθετικά και συνδυαστικά, σύμφωνα με το τακτικό του στυλ, αυτή τη φορά όμως παιγμένο πιο ώριμα, με περισσότερη ψυχραιμία και καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ η σπάνιας ομορφιάς τελική θέση ματ στον 6ο γύρο, είναι μια στιγμή που θα μείνει στην μνήμη μας.
Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους, όχι μόνο σε αυτό το τουρνουά, αλλά συνολικά, γιατί είναι η δική τους ενέργεια, το πάθος και η αγάπη, που δίνουν ώθηση στον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων να προσπαθεί όλο και περισσότερο… να πετυχαίνει όλο και περισσότερα…
Το σωματείο ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα της νέας αγωνιστικής σεζόν, που θα γίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Οι προπονήσεις θα είναι και πάλι ΔΩΡΕΑΝ για όλους, τόσο στο αγωνιστικό τμήμα, όσο και στο προαγωνιστικό αλλά και το νέο τμήμα αρχαρίων που θα δημιουργηθεί. Για το συγκεκριμένο θέμα θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες, όπως και για το 2οΣκακιστικό Πρωτάθλημα Ανωγείων που θα διοργανώσουμε από αρχές Οκτώβρη έως τα μέσα Νοέμβρη στο χώρο του συλλόγου, με Διεθνή και Εθνική αξιολόγηση.