Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ανωγείων   στο 19ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού ‘Ο χορός στη ροή των νερών και των καιρών’ τη Κυριακή  27 Ιουλίου 2014,μετά από επίσημη πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών. Ο Σύλλογος μας παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με μια 9μελή χορευτική ομάδα, με το μουσικό συγκρότημα:   Ξυλούρη Δημήτρη (λύρα-τραγούδι),  Βρέντζο Κώστα (μαντολίνο –τραγούδι), Δαφέρμο Γιάννη (λαούτο), Νταγιαντά Νίκο (λαούτο), και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ!

Ο Σύλλογος παρουσίασε σε ένα30’πρόγραμμα το Τραγούδι Για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων , μαντινάδες με τη συμμετοχή όλου του κόσμου,   4 χορούς  Ρεθεμνιώτικη Σούστα, Χανιώτικο Συρτό , Μαλεβιζιώτη, και Πυρρίχιο Ανωγειανό Πηδηχτό. Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος μετέφερε τον  Ανωγειανό  Πολιτισμό, ανάμεσα σε διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι δυο Σύλλογοι ανταλλάξανε δώρα και έθεσαν γερές βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων ευχαριστεί θερμά το Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου Πατρών για την άριστη φιλοξενία, που προσέφερε στα μέλη της αποστολής και ιδιαίτερα τα αδέρφια Βασίλη & Γιάννη Καραγιάννη. Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε θερμά το μεγάλο χορηγό μεταφοράς  MINOAN LINES.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->