Τρία  νέα έργα για τα Ανώγεια ,εντάχθηκαν στο πρόγραμμα LEADER  με συνολικό προϋπολογισμό 166.000 ευρώ  και αφορούν σε εργασίες σε ένα δημοτικό οίκημα στο Μετόχι,σε εργασίες στο Δημοτικό σχολείο με τη δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τέλος η τοποθέτηση δυο θαλάμων τηλεφωνίας και διαδραστικής ενημέρωσης χρήσιμες για τον επισκέπτη στα Ανώγεια.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα έχουν ως εξής:

1.      Με την απόφαση 3072/4-3-2014 της Ειδικής Υπηρεσίας ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η απόφαση Ένταξης  / Χρηματοδότησης του έργου με τίτλο«ΜΟΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ» εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 71.340,00 €.

Το έργο περιλαμβάνει : Με το προτεινόμενο έργο προτείνεται η δημιουργία υγρομόνωσης-θερμομόνωσης του δώματος και η θερμομόνωση και επικάλυψη των κεκλιμένων στεγών καθώς και η τοποθέτηση υδρορροών στο υφιστάμενο δημοτικό κτίσμα στην περιοχή Μετόχι. Mε το προτεινόμενο έργο θα καταστεί πλήρως λειτουργικό το εν λόγω κτίσμα, θα αναβαθμισθεί αισθητικά και θα βελτιωθεί η ενεργειακή του απόδοση

 

2.      Με την απόφαση 3072/4-3-2014 της Ειδικής Υπηρεσίας ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η απόφαση Ένταξης  / Χρηματοδότησης του έργου με τίτλο«ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ του Δημοτικού Σχολείου» εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 70.110,00 €.

Το έργο περιλαμβάνει : Με το προτεινόμενο έργο προτείνεται η αναμόρφωση του υφιστάμενου υπαίθριου χώρου του κήπου του δημοτικού Σχολείου σε πολυχώρο παιδικών δραστηριοτήτων ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει δραστηριότητες άθλησης, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης παιδιών. Ειδικότερα προτείνεται με την παρούσα πρόταση η ανάπλαση υφιστάμενου υπαίθριου χώρου επιφάνειας περίπου 1.200τμ. Mε το προτεινόμενο έργο θα δημιουργηθεί ένας εξαιρετικά χρήσιμος και μοναδικός έως σήμερα πολυχώρος εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τα μικρά παιδιά του δήμου ανωγείων.

Στον εν λόγω χώρο προτείνεται να γίνουν

·         οικοδομικές εργασίες για να καταστεί λειτουργικός (περίφραξη χώρου, δημιουργία εσωτερικών πλακοστρωμένων διαδρομών, ανέγερση υπαίθριου μικρού αμφιθεάτρου και ενός κιόσκι, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμάτων, φωτιστικά)

·         εργασίες πρασίνου (φυτεύσεις δέντρων- αναρριχώμενων φυτών- θάμνων κ.α., δημιουργία παρτεριών με διάφορα είδη φυτών για περιβαλλοντική παρατήρηση και εκπαίδευση, εγκατάσταση αυτόματου δικτύου ποτίσματος)

·         προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού άθλησης και οργάνων παιδικής χαράς (κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες, μπασκέτες, τέρματα ποδοσφαίρου κ.α.)

·         δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (επιδεικτικά μίνι φωτοβολταϊκό, ανεμογεννήτρια κ.α. )

 

3.      Με την απόφαση 3072/4-3-2014 της Ειδικής Υπηρεσίας ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η απόφαση Ένταξης  / Χρηματοδότησης του έργου με τίτλο«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΘΑΛΑΜΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 24.600,00 €.

Με το προτεινόμενο έργο προτείνεται η προμήθεια δύο θαλάμων τηλεφωνίας  & διαδραστικής ενημέρωσης. Ο κάθε  θάλαμος θα περιέχει: Δύο σύστηματα με οθόνη (τύπου ΕasyTV) :πρόκειται για ένα σύστημα που δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε πάνω του πληροφόρηση σε ανεξάρτητα παράθυρα μεvideo,εικόνες και κυλιόμενο κείμενο ,ανακοινώσεις ,ειδήσεις κ.λ.π. Επίσης περιλαμβάνει σύγχρονο Κερματοτηλέφωνο. Με το εν λόγω έργο θα επιτευχτεί ο στόχος της άμεσης πληροφόρησης  του επισκέπτη καθώς και των μόνιμων κατοίκων. Στα συστήματα με οθόνη που θα τοποθετηθούν επάνω στο κάθε θάλαμο θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες προς τον επισκέπτη για την ξενάγηση του και θα προστίθενται ανακοινώσεις ,ειδήσεις κ.λ.π  για την άμεση ενημέρωση όλων των κατοίκων. Οι θάλαμοι θα είναι συμβατή με την αρχιτεκτονική και αισθητική της περιοχής και προσδιορίζουν την εναρμόνισή του με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->