Πιστώθηκε εντέλει από την Παρασκευή ,όπως δεσμεύθηκε στη χθεσινή   συνέντευξη Τύπου ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι αγρότες το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης που περιμένουν πως και τι να εισπράξουν .

Ο  υπουργός ανέφερε πως  από χθες  το απόγευμα ξεκίνησε η διαδικασία της πίστωσης  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 680.000 δικαιούχων, του υπολοίπου 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, το ύψος της οποίας ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα, κατά τον κ. Τσαυτάρη, θα ήταν διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών από σήμερα το πρωί .

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΣΔΕ 2014. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά: α) οι παραγωγοί πλέον θα μπορούν να καταθέτουν μόνοι τους ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, β) θα διεξαχθεί διαγωνισμός για φορείς που θέλουν να συμμετέχουν στο έργο (συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών κ.α.).

Οι φορείς αυτοί θα πρέπει να πιστοποιηθούν, ώστε να αναλάβουν το έργο είτε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (δηλαδή την κατάθεση των δηλώσεων) είτε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (τον έλεγχο των δηλώσεων). «Εναπόκεινται στους φορεία αν θα ζητήσουν χρήματα για την διαδικασία από τους παραγωγούς», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Μιλώντας για το θέμα των αλλαγών που θα υπάρξουν στον νόμο 4015, για τους συνεταιρισμούς, ο κ. Τσαυτάρης έκανε γνωστό ότι προχτές  κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ, στο οποίο περιέχονται όλες οι τροπολογίες σχετικά με τον νόμο 4015.

Ωστόσο, λόγω του κατ’ επείγοντος, του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ θα συζητηθεί στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου του 2014.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι θα δοθεί 4μηνη παράταση για τις μετατροπές των συνεταιριστικών οργανώσεων (η καταληκτική ημερομηνία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2013).

 

Μοιραστείτε το

-

-->