Ήλιος λαμπρός στον ουρανό που Δύση δεν γνωρίζει…

Είναι η μορφή σου και με φως τον κόσμο πλημμυρίζει…

Είναι μια από τις μαντινάδες που αφιέρωσαν τα παιδιά του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων τον Σεπτέμβριο του 2012 στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Κρήτη.

Ο Παναγιότατος ενθουσιασμένος από τους χορούς, το τραγούδι και την παρουσία τους εξέφρασε τότε την επιθυμία του να υπάρξει συνάντηση τους και στο Φανάρι.

Η επιθυμία του παίρνει πλέον σάρκα και οστά με την επίσημη πρόσκληση που απέστειλε το Πατριαρχείο προς τον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων ώστε να παρευρεθούν στο Φανάρι το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου ημέρα του Αγίου Ανδρέα, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην οποία θα προΐσταται ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τα παιδιά του Πολιτιστικού συλλόγου θα αναχωρήσουν την ερχόμενη Πέμπτη για την Κωνσταντινούπολη και αυτό το ταξίδι σίγουρα αποτελεί και την ύψιστη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου μας και μια μεγάλη τιμή γενικότερα για τα Ανώγεια.

Συνολικά θα βρεθούν στο Πατριαρχείο εννιά άτομα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου κ. Νίκο Βρέντζο  και  μετά την Θεία Λειτουργία θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα αφιερώσουν τραγούδια , μαντινάδες και δώρα από τον τόπο μας  στον μεγάλο ποιμένα της Ορθοδοξίας.

Άρωμα Ανωγείων στο Φανάρι και στιγμές που σίγουρα μένουν εσαεί στην καρδιά και στην ψυχή όσων τις ζήσουν.

Μοιραστείτε το

-

-->