Η ΑνωΓη παρουσιάζει σήμερα τρία  εξαιρετικά βιβλία που αξίζει τον κόπο για κάποιον να τα διαβάσει από την συγγραφέα κ.Ειρήνη Μάθεση-Τερζάκη με καταγωγή από το χωριό Αίμονας που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μάλιστα στο πρώτο από αυτά περιγράφει και η ίδια τις εμπειρίες τις από την επίσκεψη της στο χωριό μας τα Ανώγεια ενώ τα βιβλία της γενικότερα  αγγίζουν με ποικίλους τρόπους τις διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ζωής.

  ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ , Η ΓΗ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ :

<<ΑΝΩΓΕΙΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

Η ΘΕΙΚΗ Η ΛΥΡΑ ΣΟΥ , ΣΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ>>

Όταν έφτασα στα γραφικά Ανώγεια, αντικρίζοντας με σεβασμό τα σωζόμενα μνημεία, διαισθάνθηκα ότι ο κυριαρχικός παράγοντας που έδινε νόημα εκεί ήταν διάχυτος παντού.

Το αίσθημα της Ελευθερίας ,της λεβεντιάς με αγώνες, επαναστάσεις, ηρωισμούς, παραδόσεις και η αίγλη του αρχαίου μεγαλείου.

Ακόμα και διάφανος αέρας στην Ελληνική φύση, όλα μαζί πολλαπλασιάζουν το φως και οι ήλιοι γίνονται πολλοί.

Στα Ανώγεια πάνω από το τόπο μετράνε οι άνθρωποι του είπε ο Γιάννης.

Έγραψαν τις πιο ένδοξες σελίδες στη παγκόσμια ιστορία!

Με θαυμαστά δείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

 

—Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη χώρα που γέννησε τις αρετές ,το κάλλος και τη Δημοκρατία. ΄΄Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη αν δε σωθεί εγώ θα φταίω…”.

   MΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕΡΖΑΚΗ – ΜΑΘΕΣΗ

<<ΖΗΣΕ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ>>EINAI Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:

Το βιβλίο της κ.Ειρήνης Τερζάκη είναι ένα ευχάριστο συνοπτικό σύγγραμμα το οποίο περιέχει νουθεσίες και προτροπές αλλά και αρκετά ιστορικά ντοκουμέντα ,που όχι μόνο εμπλουτίζουν την εγκυκλοπαιδική μόρφωση αλλά συνάμα διδάσκουν και αναπλάθουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα.

Τα αποφθέγματα,οι μαντινάδες και τα αποσπάσματα συγγραφέων και φιλοσόφων δίνουν στο βιβλίο πλουσιότητα και το μετατρέπουν σε ευχάριστο αναφορικό εγχειρίδιο.

Γενικά η συγγραφέας έχει επιτύχει τον στόχο της να παραδώσει στο κοινό ένα καθαρά επιμορφωτικό βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί άνετα από οποιασδήποτε ηλικίας αναγνώστη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΧΡΥΣΣΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑ.

                                                 

ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗ  ΜΑΘΕΣΗ –ΤΕΡΖΑΚΗ

 << ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ>>.

Ευθυμία,διαίσθηση,χαμόγελο,ανθρωπιά,γέλιο και ευπρέπεια. Είναι αρκετά δύσκολο σήμερα να βιώνουμε τέτοιες ωραίες καταστάσεις,ο εγκέφαλος μας όμως είναι αρκετά έξυπνος,αφού υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες στη καθημερινή μας ζωή για να καταλάβουμε τη φυσική τάξη των πραγμάτων.

Έτσι έχουμε επιλογές ώστε να μας φέρνει σε εύθυμες στιγμές και που πραγματικά έτσι θα αγγαλιάζε το πνεύμα μας για μελέτη γαλήνη,για άθληση,συμπάθεια και αγάπη.Με ένα αόρατο και μαγικό τρόπο να τις αντιμετωπίζουμε για τις διάφορες καταστάσεις,ευχάριστων και μη στην καθημερινή μας ζωή.

Για αυτό κι ο τίτλος του βιβλίου που πιστεύω ότι θα μας πάει με λίγη η πολλή προσπάθεια στο να αισθανθούμε πραγματικά σαν ”φανταστικοί σας φίλοι”.Επειδή θα κινούμαστε αόρατα (άνευ εξόδων και εσόδων),οι στιγμές του ταξιδιού μας θα πρέπει να είναι και συνειδητά ψυχαγωγικές.

Με τούτο λοιπόν το βιβλίο των εύθυμων μικρών ιστορημάτων και υποθέσεων -αόρατων ή μη- ,ας μεταδόσουμε τη γαλήνη,τη χαρά,τη ζεστασιά και να διώξουν το άγχος. Κι ακόμα ένα μην ξεχνάμε:

Το γέλιο είναι παγοθραυστικό και οξυγονοθεραπεία!

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 12 ΕΥΡΩ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ : 2296021164

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->