Ο λυράρης που έγινε αφίσα στα νεανικά δωμάτια την δεκαετία του ’70, γέμιζε τις αθηναϊκές μπουάτ, αλλά ένιωθε ελεύθερος μόνο στις κορφές της Κρήτης, είναι στους «Πρωταγωνιστές»!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει με την γυναίκα και την κόρη του Νίκου Ξυλούρη, τα αδέλφια του, Γιάννη και Αντώνη και θα προβάλλει για πρώτη φορά άγνωστες φωτογραφίες του «Αρχάγγελου» της Κρήτης που του παραχώρησε η Ουρανία και η Ρηνιώ Ξυλούρη.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Ρηνιώ, ο Ξυλούρης περιγράφεται από τους στίχους: «Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου, ο ουρανός δικός μου, η θάλασσα στα μέτρα μου».

Η Ουρανία διηγείται την ιστορία της αφίσας, που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου, λίγες μέρες μετά την εξέγερση και που είχε ως βασικό θέμα της, το πρόσωπο του Νίκου Ξυλούρη.

Οι «Πρωταγωνιστές» θα παρουσιάσουν τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου, αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη στο Ηρώδειο. Συμμετείχαν: Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Ψαρογιώργης, Ψαρολάμπης, Νίκη Ξυλούρη, Ελευθερία Ξυλούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαϊα.

*Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ALPHA

 

Μοιραστείτε το

-

-->