Τελευταία Νέα

Ενα λευκό- μαγευτικό τοπίο “ζωγράφισε”  ο “Λέανδρος” στα ψηλά πατώματα του Ψηλορείτη, δημιουργώντας όμορφες εικόνες. Η χιονόπτωση ουσιαστικά είναι από το σημείο “Στρογγυλός Αρόλιθος” και πάνω, καθώς στα χαμηλότερα και ειδικότερα στη “Στεφάνα” το χιόνι ήταν ελάχιστο.

Στα Ανώγεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία βρισκόταν στους 0 βαθμούς Κελσίου με πολικό ψύχος αλλά χωρίς χιονοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις πάντως που αναμένονται έστω και σε μικρό βαθμό στο τρίτο κύμα της κακοκαιρίας, που θα ξεκινήσει στα ορεινά της Κρήτης σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ανωγείων βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Φωτογραφίες: Μανόλης Σαμόλης

Με κωδικό ΛΞ85, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η επίσημη έγκριση και εγγραφή του Αετού Ανωγείων, στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α! Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται, ο Αετός υπέβαλλε την αίτηση στις 3 Νοεμβρίου 2020 και ο τελευταίος έλεγχος με την οριστική έγκριση του, έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Αετού Ανωγείων, που παρά τις συνθήκες της πανδημίας που έχουν αναστείλει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της ομάδας και των Ακαδημιών, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και αναβαθμίζουν το επίπεδο του σωματείου σε όλους τους τομείς.

Ο Αετός με ανάρτηση του ευχαριστεί θερμά την Κατερίνα Σαλούστρου, για την βοήθεια της στις διαδικασίες έγκρισης της αίτησης από την Γ.Γ.Α

 

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών, ο Αγησίλαος Κουταντος του Σαρακινογιωργη. Η νεκρωσιμος ακολουθία θα ψαλει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ από τον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ναό από τη 1 μ.μ.
Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει. 

Μια διαδικτυακή μουσική βραδιά με τους Νίκο Βλατά, Βασίλη ξυλούρη, Βασίλη Δραμουντάνη και Ελένη Τορνεσάκη μέσα από την αγαπημένη μας μουσική σκηνή “Νυν & Αεί” σε συνεργασία με την εταρειά μας “Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον”. Παίζουν: Νίκος Βλατάς: Λύρα, τραγούδι Βασίλης Ξυλούρης: Λαούτο, τραγούδι Βασίλης Δραμουντάνης: Μαντολίνο, τραγούδι Ελένη Τορνεσάκη: Κιθάρα, τραγούδι

Την Κυριακή στις 6 μ.μ στο κανάλι του “Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον” στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=QluSMus4-d4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3msp_ZaZzNXsiUNkmRAn7TLMTNZMo8Stj_dE60aKz1qtOFGk8dwmAkFAI&ab_channel=%CE%91%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%CE%9A%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CE%A3%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD

Γράφει ο Νίκος Σουλτάτος, φοιτητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θυμόμαστε όλοι τα θλιβερά γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ τον περασμένο χρόνο.

Βλέπουμε επίσης καθημερινά την αγωνία των φοιτητών αν και πότε θα ξαναγυρίσουν στα αμφιθέατρα και στις φοιτητικές ζωές τους.

Την υποστελέχωση των περισσότερων πανεπιστημίων και την μείωση των εισακτέων σύμφωνα με νομοσχέδιο της τωρινής κυβέρνησης .

Διαβάστε την συνέχεια... »

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών, ο Γρηγόρης Χαιρέτης (Φουναδογρηγόρης). Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 2 μ.μ από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 1.45 μ.μ 

Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει.

-->