Τελευταία Νέα

Την σύμβαση για την κατασκευή του αθλητικού έργου «Συντήρηση Υποδομών Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε την συνέχεια... »

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων, Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΔΑΙΟΙ.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ανωγείων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Διαβάστε την συνέχεια... »

Αντώνης Φραγκάκης – Αλέκος Φανουράκης – Φάνης Καρούσος
Το Σάββατο 7 Αυγούστου, στο αγροτικό δισκοπωλείο στα Σείσαρχα Μην το χάσετε! Ώρα έναρξης 21:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810225758 – 2834020339
*Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά του covid-19

Του Γιώργη Μπαγκέρη

“Δεν είναι μόνο να ανεβείς, είναι και να κρατήσεις,

τη θέση σου η στα ψηλά, ότι κι αν συναντήσεις.”

Με τίτλο “Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας”, κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες, σε μια όμορφη έκδοση, από την ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ Α.Ε και σχεδίαση της Ελευθερίας Μαυρογιάννη , το πρώτο βιβλίο με μαντινάδες του Βασίλη (Billy) Δραμουντάνη του Ιωάννου, με όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του να πηγαίνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που μεριμνούν για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Το βιβλίο περιέχει μαντινάδες ζωής του δημιουργού, που συνοδεύονται από υπέροχες φωτογραφίες του Ψηλορείτη και της Ανωγειανής φύσης, που τράβηξε ο  Μανόλης Σαμόλης. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στον πατέρα του συγγραφέα, Ιωάννη Δραμουντάνη του Νικολάου, ενός άξιου και αλησμόνητου Ανωγειανού, καθώς φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο του.

“Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας, άσπρα πουλιά πετούνε,

μεθύσανε από έρωτα, κι απόψε κελαηδούνε.”

Διαβάστε την συνέχεια... »

Όπως αναφέρει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Ανώγεια 43 φιάλες αίματος και 16 έγγραφές δωρητών μυελού, στην δράση αιμοδοσίας στα Ανώγεια που ολοκληρώθηκε με μια λαμπαδηδοδρομία, με φλόγα αγάπης που πέρασε από τους δρόμους των Ανωγείων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του “Αιματοκρήτη”:

“H φλόγα της αγάπης άναψε σήμερα στα Ανώγεια τιμώντας τον τόπο που μέσα σε πολύ λίγους μήνες έκανε την τακτική αιμοδοσία ¨θεσμό”! Η 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στην Κρήτη στέλνοντας μηνύματα ανθρωπιάς και μεταφέρθηκε στα σοκάκια του χωριού από λιλιπούτειους λαμπαδηδρόμους (Ανδρέα Δραμουντάκη, Μαρία και Μανώλη Ξημέρη και Άννα Βαρκαράκη και Χρυσούλα Πατελάκη) για να καταλήξει έξω από το Δημαρχείο Ανωγείων όπου ανάψαμε με συγκίνηση τον βωμό ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον αιμοδότη Δήμαρχο Ανωγείων και τους εκπροσώπους του Αιματοκρήτη!

Μια καταπληκτική αιμοδοσία την οποία συγκεντρώθηκαν 43 μονάδες και 16 εγγραφές δωρητών μυελού μας άφησε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δήμο Ανωγείων, το δήμαρχο κ Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Δραμουντάνη, την Κοινωνική Υπηρεσία και προσωπικά τις κυρίες Ρίτα Σουλτάτου και Ειρήνη Θεοφανάκη, την μονάδα αιμοδοσίας Παγνη τους χορηγούς Βασίλης και Ελένη Σαλούστου για τα κεράσματα, Αντώνης Μανουράς του Βασ. για τα νεράκια, την ΠΟΣΕΑ και τους υποστηρικτές της Λαμπαδηδρομίας! Συνεχίζουμε!”

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας μας (www.anogeia.gr) β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες -Έντυπα – Διαδικασίες- Διαγωνισμών Φορέων- Ορ. Χρόνου ΣΟΧ·  γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι à Ανεξάρτητες και άλλες αρχές à ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες – Έντυπα – Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων- Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

-->