Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, παρουσιάζουν την ταινία του Νίκου Νταγιαντά, “Little Land”, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαραθου 9), με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία “Little Land” ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή και μια ομάδα νέων Αθηναίων, οι οποίοι εγκαθίστανται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Εκεί, ανακαλύπτουν μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία, τη συνεργασία και την στενή επαφή με τη φύση. Μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, οι Ικαριώτες είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους.

Δεν είναι σκλάβοι του ρολογιού, αλλά κύριοι του χρόνου τους. Ικανοποιούν οι ίδιοι τις βασικές τους ανάγκες με μέτρο και έτσι καταφέρνουν να ζουν απλά και καλά, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Έλλειψη άγχους, καθαρές τροφές, καλή παρέα: αυτό είναι ακόμα και σήμερα το τρίπτυχο της ικαριακής ευδαιμονίας.

Όμως οι Ικαριώτες δεν ζουν μόνο καλύτερα, αλλά και περισσότερο. Το νησί είναι μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία: το ένα τρίτο του πληθυσμού ξεπερνά τα ενενήντα, και οι Ικαριώτες έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να περάσουν τα 100.

Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα.

Ο ανωγειανός σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς αναζητεί τα μυστικά της Ικαρίας, ανακαλύπτοντας πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής. Η ταινία απέσπασε τα Βραβεία της WWF και της ΕΤ3 στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-24 Μαρτίου 2013).

Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης, για να παρουσιάσει και να συνομιλήσει με το κοινό αλλά και να παρουσιάσει το νέο σχέδιο της Anemon Productions, «A family affair», με θέμα τη μουσική οικογένεια Ξυλούρη, το οποίο αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων.

Στο Ρέθυμνο η ταινία θα προβληθεί  την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 20:30 στο Σπίτι του Πολιτισμού(Βερνάδου 8, Παλιά πόλη).

Στα Χανιά θα προβληθεί την  Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Αττικόν.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->