Τα μέτρα της κυβέρνησης αφανίζουν τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή, λένε οι αγρότες του Ηρακλείου, οι οποίοι «ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους» για μία τριήμερη διαμαρτυρία.
Το πρώτο ραντεβού δίνεται την ερχόμενη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Γιόφυρο, από όπου θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΑΣΝΗ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν την Τρίτη 19 του μήνα και, τέλος, οι αγρότες θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους που κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
Η ΟΑΣΝΗ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως «οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας. Για ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, για ένα αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο». Όπως λέει, η συνάντηση της Δευτέρας έχει στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών.
«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν ζητάμε παροχές. Δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να παράγουμε, για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στη γη μας», τονίζει η ΟΑΣΝΗ και αναφέρει πως αιτήματα των αγροτών είναι
• Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, ο εξοπλισμός, το πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα.
• Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους.
• Να παραμείνει η επιστροφή του ΦΠΑ στο 11%.
• Να είναι οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
• Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του παραγωγού, των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που τυποποιούν, διακινούν και εξάγουν τα προϊόντα τους.
• Να λειτουργήσουν οι αγορές, να σπάσουν τα καρτέλ, να δημιουργηθεί το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο της χώρας στην Κρήτη.
• Nα ψηφισθούν άμεσα από τη Βουλή οι αναγκαίες τροπολογίες του Ν. 4015/2011 ώστε να γίνουν επιτέλους οι συνεταιριστικές οργανώσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των αγροτών.
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, κ. Γιώργος Τζωρτζάκης, αναφέρει πως από καιρό έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των κινητοποιήσεων προκειμένου να υπάρχει μαζική συμμετοχή και δυναμική παρουσία των αγροτών, όπως αρμόζει και στα αιτήματα που θέλει να προβάλλει ο κλάδος.
«Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, δε θα υπάρχουν αγρότες την επόμενη μέρα», λέει χαρακτηριστικά.

Συμμετοχή της ΕΑΣΗ
Να λάβει μέρος στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΑΣΝΗ αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΑΣΗ, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Παράλληλα, η ένωση καλεί όλα τα διοικητικά συμβούλια και τους αντιπροσώπους των συνεταιρισμών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Η ΕΑΣΗ αποφάσισε, τέλος, να παραμείνουν κλειστές όλες οι διοικητικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων με ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Από CRETALIVE

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->