“Θέμα: «Δημιουργία Τμήμα Υποδοχής 1 στο Γυμνάσιο Ανωγείων»

Κυρία Υπουργέ,

Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα τόσο μετά το ενδιαφέρον της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και το δικό σας, όσο και κυρίως μετά το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Ανωγείων και να σας ενημερώσω για το γεγονός ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις πέρυσι, το Τμήμα Υποδοχής 1 στο Γυμνάσιο Ανωγείων δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.

Πριν από ένα χρόνο, απατώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή, είχατε τονίσει ότι:

έχει υπογραφεί ήδη η σχετική υπουργική απόφαση  και έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε την υλοποίηση αυτού του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των Ανωγείων. ….Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δίνουμε στο πρόβλημα που έχει προκύψει την καλύτερη λύση. Έχουμε υπογράψει τη σχετική απόφαση που επιλύει όχι μόνο το ζήτημα της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία των τάξεων υποδοχής, αλλά και προσαρμόζει τη λειτουργία τους στις σημερινές πραγματικές συνθήκες”. Επιμείνατε μάλιστα ότι “έχουμε δώσει λύση στο πρόβλημα, δημιουργώντας ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα Ανώγεια, για τάξεις υποδοχής”.

Ωστόσο, ένα ολόκληρο χρόνο μετά από τις παραπάνω ρητές διαβεβαιώσεις σας, το Τμήμα Υποδοχής 1στο Γυμνάσιο Ανωγείων δεν έχει λειτουργήσει. Είχα επισημάνει, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης ότι “θα πρέπει η λύση να μη δοθεί μόνο στα χαρτιά.”. Δυστυχώς αυτό έγινε.

Η περυσινή σχολική χρονιά χάθηκε. Ας μη χαθεί και η φετινή!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ανωγείων, βασιζόμενος στην Υ.Α. Φ10/20/Γ1/708/7-9-99 και στη Φ.1 Τ.Υ./809/101455/Γ1/7-9-2011, έχει αιτηθεί την Ίδρυση του Τμήματος και περιμένουν και τις δικές σας ενέργειες.

Στο Γυμνάσιο Ανωγείων υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας και εξοπλισμός που παραχωρούνται από πέρυσι και απαιτείται μόνο κατάλληλο διδακτικό προσωπικό (Καθηγητής Ειδικής Αγωγής -Φιλόλογος).

Είναι λοιπόν θέμα μόνο του Υπουργείου σας η δημιουργία του Τμήματος Υποδοχής 1 στο Γυμνάσιο Ανωγείων.

Πιστεύουμε ότι θα προβείτε, έστω και τώρα – ένα χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις σας στη Βουλή, στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου 15 παιδιά – πολιτικοί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη μαθητική Εστία Ανωγείων και που προέρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν και άλλες Αφρικανικές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Περιμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας.”Μιχ. Κριτσωτάκης

Βουλευτής Ηρακλείου

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->