Από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου αρχίζουν τα νέα δρομολόγια από και προς Ηράκλειο, για τα ΚΤΕΛ που θα δώσουν λύσεις στο εδώ και χρόνια αποκομμένο χωριό μας από τα αστικά κέντρα. Με μόλις ένα δρομολόγιο τις καθημερινές είχαν μείνει τα Ανώγεια και πλέον θα έχουμε τρία δρομολόγια από και προς το Ηράκλειο. Επίσης πολλά χρόνια μετά επανέρχεται και ένα δρομολόγιο κάθε Σάββατο, ενώ χαρακτηριστικό είναι για την εξυπηρέτηση των δημοτών, ότι το τελευταίο λεωφορείο από το Ηράκλειο για τα Ανώγεια τις καθημερινές θα φεύγει στις 8 το βράδυ!

Η νέα αυτή εποχή έρχεται μετά την παρέμβαση του δήμου Ανωγείων που θα διαθέσει και δικό του λεωφορείο εκτός από αυτό της γραμμής και την άψογη συνεργασία που υπήρξε με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου και τον πρόεδρο τους και συγχωριανό μας Μανόλη Χαχλιούτη. Ανάλογα με το πως θα πάνε οι νέες γραμμές ενδέχεται στο μέλλον να υπάρχουν τροποποιήσεις, ενώ κατά τη θερινή περίοδο ίσως  εφαρμοστούν αυξημένα δρομολόγια από τα λεωφορεία της γραμμής.

Στις επιδιώξεις των αρμοδίων είναι και η μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ της τιμής του εισιτηρίου δίνοντας έτσι και αυξημένο κίνητρο ώστε οι Ανωγειανοί που πηγαίνουν στο Ηράκλειο για τις δουλειές τους, να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και όχι ιδιωτικά οχήματα. Σίγουρα πάντως με το νέο πρόγραμμα θα ωφεληθούν πολλές κοινωνικές τάξεις και κυρίως οι ηλικιωμένοι που έχοντας πλέον περισσότερες ώρες στη διάθεση τους θα μπορούν να προγραμματίζουν πιο ελεύθερα τη μετάβαση τους στην πόλη του Ηρακλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ ΤΗΛ: 2810-246530

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ανώγεια προς Ηράκλειο:

Ώρες:

7.30 π.μ 

9 π.μ – 

4 μ.μ

Ηράκλειο προς Ανώγεια:

1 π.μ 

2.30 μ.μ

8 μ.μ 

Σάββατο:

Ανώγεια πρός Ηράκλειο στις 8.30 π.μ

Ηράκλειο προς Ανώγεια στις 3 μ.μ 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->