Ένα σημαντικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για αύξηση των γραμμών των λεωφορείων του ΚΤΕΛ προς το Ηράκλειο, φτάνει πλέον σε μια οριστική λύση, που θα καθοριστεί και μετά την αναμενόμενη ψήφιση του από το δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει απόψε. Το θέμα είχε αναδείξει και η ΑΝΩΓΗ πολλάκις στο παρελθόν, καθώς τα Ανώγεια είχαν ουσιαστικά αποκοπεί από το Ηράκλειο τόσο το χειμώνα με τα ελάχιστα δρομολόγια που δημιουργούσαν και πρόβλημα το καλοκαίρι με τους τουρίστες να μην επιλέγουν τα Ανώγεια λόγω της μη επαρκούς σύνδεσης τους με τα λεωφορεία. Οι γραμμές προς Ηράκλειο θα πυκνώσουν και θα υπάρχει σύνδεση ακόμα και το Σάββατο, ενώ μέχρι σήμερα ήταν μόλις μια που έφευγε από Ανώγεια τις καθημερινές στις 7 π.μ και μια που έφευγε από Ηράκλειο στις 2.30 μ.μ Παράλληλα θα υπάρχει αγαστή συνεργασία του Δήμου που θα συμμετέχει με τη διάθεση 19θέσιου λεωφορείου και συγκεκριμένου χρηματικού ποσού με τη βοήθεια της Περιφέρειας και  του ΚΤΕΛ που θα αναλάβει το προσωπικό και τις συντηρήσεις.

Στο δημοτικό συμβούλιο θα εγκριθεί όπως φαίνεται τόσο η χρήση του 19θέσιου λεωφορείου, όσο και η δημιουργία στάσεων για τα ΚΤΕΛ για τη διευκόλυνση των επιβατών. Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης  ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα, με τη βοήθεια και του προέδρου των ΚΤΕΛ και Ανωγειανής καταγωγής Μανόλη Χαχλιούτη και θα είχε ήδη δρομολογηθεί αλλά έμεινε πίσω λόγω της καραντίνας.

Στην ΑΝΩΓΗ ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης δήλωσε τα εξής:

“Μετά από συζήτηση που είχαμε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και εντός του δήμου αλλά και  στη διαδημοτική σύνδεση μας με το Ηράκλειο, ήρθα σε επικοινωνία με τα ΚΤΕΛ και θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλη την ηγεσία του και ξεχωριστά τον πρόεδρο του Μανόλη Χαχλιούτη για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν.

Φτιάξαμε ένα χειμερινό πρόγραμμα το οποίο είναι στη διάθεση σας και θα κριθεί βεβαίως και στην πράξη αν είναι δόκιμο. Περιμέναμε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης το οποίο θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο να εγκριθεί ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να έχουμε αυτές τις γραμμές.

Θεωρώ ότι η υπεραστική συγκοινωνία είναι σημαντική τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες των Ανωγείων.” ολοκληρώνει.

Πως θα συνεισφέρουν τα δυο μέρη (Δήμος και ΚΤΕΛ):

Ο Δήμος Ανωγείων θα βάλει στην προγραμματική σύμβαση το 19θέσιο λεωφορείο. Επίσης θα βάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, στο οποίο όμως έχουμε εξασφαλίσει τη στήριξη της Περιφέρειας για την ετήσια κάλυψη του.

Το ΚΤΕΛ από τη μεριά του θα βάλει όλες τις συντηρήσεις, την καλή λειτουργία του λεωφορείου και φυσικά το προσωπικό που χρειάζεται για να γίνονται τα δρομολόγια.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΕ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΝΙΔΑ

Η σύμβαση έρχεται να υποστηρίξει και τους διάφορους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα Ανώγεια, πολιτιστικούς, αθλητικούς αλλά και εκπαιδευτικούς φορείς, για τί θα υπάρχει μια σωστή και ασφαλής μετακίνηση των ομάδων αυτών προς τις διάφορες δραστηριότητες που συμμετέχουν.

Το πλάνο αυτό με τα νέα δρομολόγια θα κριθεί τον επόμενο χρόνο και θα δούμε στην πραγματικότητα τη χρησιμότητα της γραμμής, γιατί στα νούμερα που μας έδειξε το ΚΤΕΛ στην προ πανδημίας κατάσταση, δεν τεκμηριώνανε την αναγκαιότητα ύπαρξης των γραμμών. Ο Δήμος περιμένει να δει πολλά από τις νέες γραμμές ώστε να παρθούν αργότερα αποφάσεις ώστε να αυξηθούν οι γραμμές και προς το Ρέθυμνο, αλλά και να δημιουργηθεί και μια σύνδεση με λεωφορείο και για τη Νίδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν το πρόγραμμα των ΚΤΕΛ αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής το επόμενο διάστημα:

Σχέδιο Μετακινήσεων Χειμερινή Περίοδο (, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, ίσως Μάιος. Την θερινή Περίοδο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, θα υπάρξει άλλη προσέγγιση)

Δευτέρα ως Παρασκευή

7:35-8:15 Μετακίνηση μαθητών στα σχολεία 19θέσιο

7:30 Ανώγεια Ηράκλειο υπάρχουσα γραμμή

9:00 Ανώγεια Ηράκλειο 19θέσιο

11:00 Ηράκλειο Ανώγεια 19θέσιο

13:00 – 13:30 Μετακίνηση μαθητών από σχολεία 19θέσιο

14:30 Ηράκλειο Ανώγεια υπάρχουσα γραμμή

16:00 Ανώγεια Ηράκλειο 19θέσιο

20:00 Ηράκλειο Ανώγεια 19θέσιο

Σαββάτο – Αργίες (όχι Κυριακές)

8:30 Ανώγεια Ηράκλειο 19θέσιο

15:00 Ηράκλειο Ανώγεια 19θέσιο

Επιπλέον μετακινήσεις αθλητικών και κοινωνικών ομάδων σε συμμετοχή σε εκδηλώσεις (αθλητικές πολιτιστικές) ή κοινωνικές εκδρομές.

Το νέο πρόγραμμα όταν καταρτιστεί οριστικά θα ανακοινωθεί και από την ΑΝΩΓΗ.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->