Όλες οι σχολικές μονάδες των Ανωγείων, θα είναι κανονικά ανοιχτές αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, καθώς μετά από εντατικούς ελέγχους συνεργείων και μηχανικών του δήμου, δεν παρατηρήθηκε καμία ρωγμή και κανένα πρόβλημα στατικότητας σε κανένα κτήριο. 

Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο των κτισμάτων των Ανωγείων και των Σεισάρχων. Ευτυχώς καμία οικία ή δημόσια υπηρεσία, δεν υπέστη φθορές, με το σεισμό να αφήνει πίσω του μόνο την ανησυχία και τον τρόμο με τη μεγάλη διάρκεια που είχε.

Στον δήμο Ανωγείων, την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο αλλά και την εφημερίδα μας, την ΑΝΩΓΗ, δεν έγινε καμία κλήση από δημότη που να ανησυχεί για τυχόν ρωγμές στο σπίτι του, ή για φθορές εντός της οικίας.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος δημότης εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι του, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον Δήμο, ώστε αυτός να τον καθοδηγήσει για τις περεταίρω ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού που θα κινητοποιηθούν.

Οι σκέψεις και όλων των Ανωγειανών βρίσκεται στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού, στο Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που θρηνούν έναν νεκρό και χιλιάδες ανθρώπους που θα περάσουν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους. Ήδη υπάρχουν σκέψεις αλλά και δράσεις ώστε να υπάρξει οικονομική ή υλική βοήθεια από ανθρώπους των Ανωγείων προς τους σεισμόπληκτους, όπως συμβαίνει και στο σύνολο της Κρητικής επικράτειας.

Τέλος να αναφέρουμε, ότι ο Αετός Ανωγείων, εξέφρασε μέσω της επίσημης σελίδας του, τα συλλυπητήρια για το θύμα του σεισμού στο Αρκαλοχώρι, Ιάκωβου Τσαγκαράκη, που ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με σημαντική προσφορά στην ομάδα της Βιάννου, τον Πατούχα.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->