Του Γιώργη Μπαγκέρη

“Δεν είναι μόνο να ανεβείς, είναι και να κρατήσεις,

τη θέση σου η στα ψηλά, ότι κι αν συναντήσεις.”

Με τίτλο “Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας”, κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες, σε μια όμορφη έκδοση, από την ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ Α.Ε και σχεδίαση της Ελευθερίας Μαυρογιάννη , το πρώτο βιβλίο με μαντινάδες του Βασίλη (Billy) Δραμουντάνη του Ιωάννου, με όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του να πηγαίνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που μεριμνούν για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Το βιβλίο περιέχει μαντινάδες ζωής του δημιουργού, που συνοδεύονται από υπέροχες φωτογραφίες του Ψηλορείτη και της Ανωγειανής φύσης, που τράβηξε ο  Μανόλης Σαμόλης. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στον πατέρα του συγγραφέα, Ιωάννη Δραμουντάνη του Νικολάου, ενός άξιου και αλησμόνητου Ανωγειανού, καθώς φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο του.

“Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας, άσπρα πουλιά πετούνε,

μεθύσανε από έρωτα, κι απόψε κελαηδούνε.”

Το βιβλίο προλογίζουν, οι Γιώργος Βιτώρος, Γιώργης Σηφάκης (Σιμισακογιώργης), Μίχαλος Δραμουντάνης, Μιχάλης Χαραλαμπάκης, Χρήστος Στιβακτάκης και  Μιχάλης Καλλέργης. Όπως αναφέρει σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γιώργης Βιτώρος: “Κουβαλεί ο Βασίλης Δραμουντάνης, ο νέος αυτός άνθρωπος και φαίνεται ολοκάθαρα στα γραπτά του, έναν υπέροχο ψυχικό κόσμο, με συναισθηματικό πλούτο, μια ευγενική καρδιά γεμάτη αγάπη και έρωτα.”

Ο ίδιος ο Βασίλης Δραμουντάνης αναφέρει ότι: “Δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μου να γράψω βιβλίο, προέκυψε τυχαία από το κάλεσμα που δέχτηκα να συμμετάσχω σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Τότε ακριβώς ένιωσα την ανάγκη, δεδομένου της χρονικής στιγμής, με τις πρωτόγνωρες συγκυρίες και καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, να μεταφέρω πάνω στο χαρτί, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς μου κι ένα κομμάτι του εσωτερικού μου κόσμου.”

“Είχα πατέρα Ανωγειανό, Μάνα ‘χω απ’ τα Βορίζα,

την κάθε μπόρα νταγιαντώ κι αιτία είναι η ρίζα.”

Ο Βασίλης Δραμουντάνης, γεννήθηκε το 1980, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια και αποφοίτησε από το Γενικό Ελληνικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έπειτα εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ηράκλειο, όπου ζει μέχρι σήμερα με τη σύζυγο του Μαρία Ζερβού και την κόρη του Δέσποινα.

Η  επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του, θα γίνει την Δευτέρα 9 Αυγούστου, στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ  στην Πύλη Βηθλεέμ δίπλα στην Καινούρια Πόρτα. Στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι η Αγγέλα Σκουλά, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Βιτώρος, η Χαριστή Κουκουμπεδάκη και ο Γιώργης Σηφάκης(Σιμισακογιώργης). Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μια πλειάδα μουσικών, ανάμεσα τους οι Μιχάλης Καλλέργης, Χρήστος Στιβακτάκης, Αχιλλέας Δραμουντάνης, Μιλτιάδης Βαρουχάκης, Λευτέρης Καλλέργης, Μενέλαος Νταγιαντάς, Γρηγόρης Σαμόλης, Μπάμπης Θεργιάκης, Βασίλης Αντ. Δραμουντάνης, Κώστας Βρέντζος, Μιλτιάδης Καλλέργης και άλλοι.

“Πάντα σεμνά και ταπεινά, κάνω το κάθε ζάλο,

έτσα με μάθαν οι παλιοί, για κείνο και δε σφάλλω.”

Η ΑΝΩΓΗ εύχεται από καρδιάς το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο, ενώ συγχαίρει τον Βασίλη Δραμουντάνη για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που θα έχουν τα έσοδα της έκδοσης, με επίκεντρο Οργανισμούς που βοηθούν μικρά παιδιά. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον ίδιο και τον συνεργάτη μας Μανόλη Σαμόλη, για την προσφορά ενός αντιτύπου στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Ευχόμαστε να ταξιδέψει σε γαλάζιους ουρανούς, γεμάτους αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση, στοιχεία που διαθέτει και ο δημιουργός , που τιμά τις ρίζες του και την λαϊκή μας παράδοση.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->