“Πάντα στις δύσκολες στιγμές, πατέρα σου θυμούμαι, γιατί με δίδαξες πολλά κι έχω να τα διηγούμαι…” (Ο γιος του Γιάννης Κεφαλογιάννης)

Ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης ή “Μπασακομανώλης”, πέθανε στις 3 του περασμένου Απριλίου, σε ηλικία 84 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη σε φίλους, συγχωριανούς και οικείους του. Το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 9 Μάϊου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid-19.

“Έφυγες και μας άφησες για παρακαταθήκη,

τιμή, αξιοπρέπεια και ήθος που σ’ ανήκει.” (Κ.Βιτώρος- Βιτωρόκωστας).

Σε σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, η οικογένεια του, αναφέρει για αυτόν τον ξεχωριστό Ανωγειανό, τα εξής: “Υπήρξες άνθρωπος ζεστός, ευγενικός, σωστός, βιοπαλαιστής. ‘’ Να σκάβετε τη γη να ζείτε.”, έλεγες, μας δίδαξες αξιοπρέπεια! Σήμερα όλοι μιλούν με αγάπη για εσένα. Ήσουν ένας καλός ανωγειανός, καλός σύζυγος, πατέρας, αδερφός και προπάντων υπέροχος παππούς. 

Έφυγες αθόρυβα και χωρίς κωδωνοκρουσίες,  όπως ήταν η ζωή σου ήρεμη και αξιοπρεπής. Με πόνο ψυχής φτάσαμε στις 40 μέρες από τον θάνατό σου, μα όπου και αν γυρίσουμε βλέπουμε την μορφή σου, ακούμε την γλυκιά φωνή σου και το περπάτημα σου, η έλλειψη επίπονη από το φευγιό σου.” καταλήγει η αναφορά τους.

“Πάντα σεμνός και σεβαστός και με πρεπιά μεγάλη, άντρα η τσι παλιάς κοπής, πενθούν τ’ Ανώγεια πάλι.” (Μαν. Πασπαράκης-Μούγερης).

Στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένας θερμομετρητής, ένα μηχάνημα απαραίτητο ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, ,με την δωρεά και την αφιέρωση να φέρει το όνομα του Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Μπασακομανώλη). Η τοποθέτηση του έγινε μετά από προσωπικές ενέργειες, της νοσηλεύτριας και ανιψιάς του, Γεωργίας Γιαπιτζάκη-Κεφαλογιάννη. Τα χρήματα για τον θερμομετρητή προσέφερε η ίδια η Γεωργία και ο σύζυγος της Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αδερφός του Γεώργιος Κεφαλογιάννης (Μπασακογιώργης) και τα ανίψια  του Μιχάλης και Μαριλένα Μανουρά.

” Περήφανα κι αθόρυβα, εδιάβηκε η ζωή σου, κι ότι αέρας κι αν φυσά, δεν σβήνει το κερί σου.” (Αρ.Χαιρέτης- Γιαλάφτης).

Παράλληλα η ΑΝΩΓΗ δέχτηκε προσφορές στη μνήμη του καθ΄όλη τη διάρκεια αυτών των σαράντα ημερών, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.  Αναλυτικά:

-Η οικογένεια του προσέφερε το ποσό των 150 ευρώ.

-Ο Μπάμπης και η Λευκοθέα Κεφαλογιάννη (Σκαλώματα) το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Μανόλης και η Ρένα Κεφαλογιάννη το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Βασίλης Κεφαλογιάννης (Ρεντίφης), το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Ορέστης Πασπαράκης του Πέτρο, από τη Νέα Υόρκη, το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια Εμμανουήλ και Πόπη Κεφαλογιάννη 50 ευρώ

-Η οικογένεια Δημήτρη και Πόπη Σκανδάλη 50 ευρώ

– Η οικογένεια Επαμεινώνδα και Ολγα Κεφαλογιάννη 150 ευρώ

-Ο Κώστας και η Δήμητρα Κονιού (Τζιρντανογιώργη), το ποσό των 50 ευρώ.

Του Νοτικού η γειτονιά, τρίζει ‘που το θεμέλιο, //γιατί ‘φύγε ο άνθρωπος, που τσι δίδε το γέλιο.” (Κώστας Κονιός-Τζιρντανογιώργη).

Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα τον σκεπάζει αιώνια.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->