Το μήνυμα του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, στην ΑΝΩΓΗ για την σημερινή επέτειο: «Γιορτάζουμε σαν Έθνος σήμερα, τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης και μαζί γιορτάζουν και τα Ανώγεια. Την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Έθνος ξεσηκώθηκε, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ταυτόχρονα ξεσηκώθηκαν και τα Ανώγεια, σε έναν αγώνα για «Ελευθερία, Πατρίς, Πίστις» όπου ο φόρος αίματος ήταν βαρύς,  με κορυφές του θρήνου μας, τα δύο ολοκαυτώματα των Ανωγείων από τους Τούρκους το 1822 και το 1867.

 Σήμερα σε συνθήκες  πρωτόγνωρες για όλους μας,  κρατάμε άσβεστη τη θυσία των προγόνων μας. Διδαχτήκαμε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε τα της σημαίας μας, τα της πίστης μας και τα των ανθρώπων ιδανικά.

Με συνέπεια ως παρακαταθήκη, του θάρρους των ηρώων του 1821.  

Έτσι θα περάσουμε πέρα από τις δοκιμασίες.

Θα αποδείξουμε, ότι μας αξίζει να είμαστε απόγονοι των λαϊκών ηρώων, της επαναστατημένης Ελλάδας, της μαρτυρικής και επαναστατημένης Κρήτης, του Ιστορικού χωριού μας.  

Με την ευλογία της Ευγνωμονούσας αλλά και της Πλατυτέρας, είμαστε εδώ για να περπατήσουμε, να αφηγηθούμε σε κάθε γωνιά του τόπου μας, σε κάθε γιο και κόρη, όλα όσα γεγονότα λάμπρυναν την ιστορία μας.

 Κάθε μνήμη, κάθε αφήγηση δεν είναι  μνημόσυνο, αλλά απόδειξη πως υπάρχουμε ώστε να αφήσουμε με τη σειρά μας το δικό μας σημάδι, στον αγώνα διατήρησης των ιδεών και των αξιών, των προγόνων μας.

 Για να πορευθούμε ενωμένοι, με ασφάλεια, αισιοδοξία, εντιμότητα, μονιασμένοι σε ένα μέλλον που δημιουργούμε για να ζήσουν τα παιδιά μας.

 Η κορύφωση των Επετειακών εκδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα εξελιχθούν και στον Δήμο μας, με πρώτιστη αρχή, την υγειονομική μας απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων των Ανωγείων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 θα γιγαντωθούν το 2022, όταν και θα συμπληρώνονται 200 χρόνια, από το πρώτο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων Χρόνια πολλά!”

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->