Δυο Ανωγειανοί αξιωματικοί του στρατού ξηράς και της αεροπορίας, άξια τέκνα της νέας γενιάς των Ανωγείων καθώς διανύουν μόλις την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις ευθύνης και συνεχίζουν να υπηρετούν με επιτυχία την Πατρίδα και την Εθνική μας Άμυνα.Αμφότεροι, έχοντας τελειώσει την σχολή πολέμου, την εβδομάδα που πέρασε προήχθησαν και ανέλαβαν πολύ σημαντικούς τομείς ευθύνης.

Πρόκειται για τους:

– Μύρωνα Χαχλιούτη του Αναστασίου, Αντισμήναρχο αεροπορίας, που έγινε διοικητής της 11ης  Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (S-300PMU1 – TOR-M1), η οποία έχει και την επιχειρησιακή ευθύνη του αεροδρομίου Ηρακλείου. Είναι η πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης – Α/ΓΕΑ. και υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που στη θέση αυτή επιλέγεται τόσο νέος αξιωματικός ως Διοικητής.

-Μιχαήλ Μπαγκέρη του Στεφάνου, Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού, που μετά από ευδόκιμο θητεία ως Υποδιοικητής στη  Μοίρα Πυροβολικού  (Α/Κ ΜΜΠ) στον Προβατώνα του Έβρου μετατίθεται στην Διοίκηση Πυροβολικού της 2ας Μεραρχίας (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Έδεσσα.

Εκφράζοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Ανωγειανής Κοινωνίας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Αντισμήναρχο Ιπτάμενο Χαχλιούτη Μύρων για την  παραλαβή των καθηκόντων του Διοικητή της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης και τον Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Μιχαήλ Μπαγκέρη που ανέλαβε την  Διοίκηση Πυροβολικού της 2ας Μεραρχίας (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Έδεσσα. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Οι δυο παραπάνω  Ανωγειανοί αναλαμβάνουν αυτές τις σημαντικές θέσεις, ενώ θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2020 είχαμε και την προαγωγή του Ταξίαρχου Γεωργίου Μανουρά γιου του ήρωα της Κύπρου αντιστράτηγου ε.α Βασίλη Μανουρά, που τοποθετήθηκε ως διοικητής στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Κω, θέση που υπηρετεί όλους αυτούς τους μήνες με εξαιρετική επιτυχία.

 Είναι πολύ σημαντικό για τα Ανώγεια άξια τέκνα μας να υπηρετούν την πατρίδα και να προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στη Χώρα μας.Είμαστε βέβαιοι  ότι και από τη νέα τους θέση θα εξακολουθήσουν την προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα. H ΑΝΩΓΗ εκ μέρους όλων των Ανωγειανών όπου γης απευθύνει θερμά συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές στους αξιωματικούς μας.

Σημείωση: Στην φωτογραφία είναι ο Ταξίαρχος Γεώργιος Μανουράς Διοικητής στην 80η ανωτάτη διοίκηση ταγμάτων εθνοφυλακής στην Κω. Για την σύνταξη του θέματος και τις πληροφορίες ευχαριστούμε θερμά τον Αναστάσιο Ευαγγέλου Μπαγκέρη.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->