Αμέσως μετά την “μεταγραφή” του Αετού στα πρωταθλήματα του Νομού Ηρακλείου την περασμένη χρονιά, το κύριο μέλημα του προέδρου της ομάδας γυναικολόγου Στέλιου Ξυλούρη, αλλά και όλων των μελών του Δ.Σ, ήταν η ανασύσταση των Ακαδημιών και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ώστε τα μικρά παιδιά να βρουν καταφύγιο στο δημοτικό στάδιο και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ένα επιχείρημα καθόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς τα δύσκολα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον μιας δεκαετίας που είχαν φέρει πίσω τις λειτουργίες των Ακαδημιών βάζοντας στην πρώτη γραμμή θέματα επιβίωσης της ίδιας της ομάδας. Η αναμόρφωση και αναβάθμιση όμως όπως αποδείχτηκε του Αετού στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, έφερε και μια καλή λειτουργία στα τμήματα κάτω από την ανδρική ομάδα, με τις Ακαδημίες πλέον των Ανωγειανών, ενάμιση χρόνο μετά να αριθμούν περισσότερα από 100 παιδιά, με αγάπη και όρεξη για τον αθλητισμό και την συντροφικότητα, σε μια απομονωμένη περιοχή όπως τα Ανώγεια.

Με συμβολικό μηνιαίο κόστος αυτά τα 100 περίπου παιδιά αθλούνται στο δημοτικό στάδιο, μαθαίνουν τα βασικά του ποδοσφαίρου και περνούν όπως και να έχει δημιουργικό χρόνο στον αθλητισμό .Ντυμένα όλα με τις φόρμες και τις στολές του Αετού κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στα Ανώγεια, κάνουν περήφανους τους ανθρώπους του Αετού, τόσο όταν αγωνίζονται στα παιδικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου, όσο και όταν κυκλοφορούν στο χωριό επιδεικνύοντας με περηφάνια τα χρώματα και τα σήματα της αγαπημένης μας ομάδας που κλείνει φέτος 57 χρόνια ιστορίας!

Με προπονητή τον Κώστα Κονιό που είναι δίπλα στην ομάδα τόσο στο συμβούλιο την τελευταία δεκαετία, όσο και σε όποιο άλλο πόστο του έχει ζητηθεί, τα μεγαλύτερα παιδιά των Ακαδημιών διέγραψαν σπουδαία πορεία φέτος στο παιδικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ΕΠΣΗ και η Περιφέρεια Κρήτης, αντιμετωπίζοντας ομάδες με σπουδαίες Ακαδημίες, όπως ο Ηρόδοτος, ο Π.Ο.Α  και ο Γιούχτας, αποσπώντας όχι μόνο μεγάλες νίκες στο γήπεδο της ΕΓΟΗ στο Ηράκλειο, αλλά και το καθολικό χειροκρότημα των Ηρακλειωτών για την άψογη παρουσία και συμπεριφορά τους.

Παράλληλα όμως με τα μεγαλύτερα παιδιά που είχαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, δημιουργήθηκαν ακόμα δυο μικρότερες ομάδες με παιδιά από 5 και ΄6 ετών και πάνω, τα οποία βοηθούν στα πρώτα τους βήματα δυο “σημαίες” του Αετού Ανωγείων, ο Μανόλης Σπαχής και ο Κώστας Μανουράς, που με μεράκι και αγάπη δείχνουν στους μικρούς τα μυστικά της μπάλας!

Οι τρεις προπονητές μας (Κ.Κονιός-Μ.Σπαχής και Κ.Μανουράς), έχουν από κοινού και μια άψογη συνεργασία με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας του Αετού που διαπρέπει και φέτος στα γήπεδα της ΕΠΣΗ, όντας πρωταθλητής πέρσι στη Γ’ΕΠΣΗ και μέσα στην τριάδα και το “κόλπο” της ανόδου φέτος στην Β’ΕΠΣΗ! Ο Μανόλης Γιακουμάκης και οι προπονητές των Ακαδημιών ξεχωρίζουν ήδη κάποια από τα παιδιά που όταν συμπληρώσουν το 14 έτος της ηλικίας τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη ομάδα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έκδοσης δελτίου για δυο παιδιά που πληρούν το όριο ηλικίας, τον Άγγελο Γεωργίου Σμπώκο και τον Βασίλη Ιωάννου Κεφαλογιάννη. Με τη συνεργασία βέβαια των Κώστα Κονιού και Εμμανουήλ Γιακουμάκη, φαίνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα πέντε παιδιά που μπορούν μέσα στο 2020 να βγάλουν δελτίο και να κάνουν το βήμα παραπάνω, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τη διοίκηση της ομάδας. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και Ακαδημίες είναι έννοιες συνυφασμένες και αν ο Αετός θέλει να είναι υγιής, δυνατός και ανεξάρτητος οικονομικά στο μέλλον θα πρέπει να δώσει, όπως και δίνει, μεγάλη βάση στις υποδομές και στα παιδιά των Ανωγείων και της ευρύτερης περιοχής!

Ο Άγγελος Σμπώκος και ο Βασίλης Κεφαλογιάννης, ετών 14 φαίνεται πως θα είναι τα πρώτα παιδιά της νέας εποχής του Αετού που θα κάνουν το βήμα παραπάνω, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω από τις πρόσφατες βραβεύσεις της ομάδας που αγωνίστηκε στο παιδικό πρωτάθλημα υπάρχει πολύ ταλέντο και δίψα και πίσω από αυτά τα δυο παιδιά.

Σε μια όμορφη λοιπόν εκδήλωση, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο Αετός βράβευσε όλα τα παιδιά, εικοσιπέντε των αριθμό που συμμετείχαν στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ, διαπρέποντας στο γήπεδο του ΕΓΟΗ και παίρνοντας τις πρώτες εμπειρίες από αγωνιστική δράση, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο Αετός έδωσε σε όλα τα παιδιά ένα χρυσό μετάλλιο και έναν έπαινο, συμβολική κίνηση εκτίμησης και προσήλωσης στις μικρές ηλικίες, ενώ οι μικροί το χάρηκαν ιδιαίτερα και ψήφισαν μάλιστα οι ίδιοι τον συμπαίκτη τους που θεωρούσαν ως τον πολυτιμότερο παίχτη του πρωταθλήματος!

Πολυτιμότερος παίχτης ψηφίστηκε ο Στέλιος Εμμ.Χαιρέτης που γνώρισε την αποθέωση ως γνήσιος αρχηγός μιας ομάδας παιδιών! Παράλληλα βραβεύτηκαν οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος και οι τρεις πρώτοι σε ασίστ, ενώ όπως είπαμε έπαινο και μετάλλιο πήραν όλα τα μέλη της ομάδας και ο προπονητής τους Κώστας Κονιός.

Οι τρεις πρώτοι σκόρερ:

-Μανόλης Μανουράς με 9 γκολ!

-Ανδρέας Κεφαλογιάννης με 6 γκολ!

-Σοφοκλής Σωπασής με 4 γκολ!

Οι τρεις πρώτοι σε ασίστ:

-Σοφοκλής Σωπασής με 8!

-Άγγελος Σμπώκος με 5!

-Βασίλης Κεφαλογιάννης με 4!

«ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ»

Στην εκδήλωση απονομής των μεταλλίων και των επαίνων μίλησε ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων Στέλιος Ξυλούρης αναφέροντας ότι “Αξίζουν σε όλους σας συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας, το ήθος που δείξατε στα γήπεδα του Ηρακλείου, αλλά και την αγάπη σας για την ομάδα. Η στήριξη όλων μας στις Ακαδημίες μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη την επόμενη χρονιά και περιμένουμε από εσάς να στελεχώσετε σε λίγα χρόνια την ανδρική ομάδα και να τιμήσετε ξανά το χωριό μας με τις εμφανίσεις σας” ολοκλήρωσε. Ο προπονητής του Αετού Μανόλης Γιακουμάκης αφού συνεχάρη ένα ένα προσωπικά τα παιδιά τους είπε ότι “ο Αετός σε έσας θα στηριχθεί στο μέλλον. Οι Ακαδημίες κάθε ομάδας είναι το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας τους καθώς σωματείο χωρίς υποδομές δεν έχει μέλλον αλλά μόνο ημερομηνία λήξης. Σας περιμένω στη μεγάλη ομάδα” κατέληξε! Τέλος μίλησε και ο προπονητής των Ακαδημιών Κώστας Κονιός που στάθηκε στο “ήθος που επεδείξατε και κρατήσατε το σήμα του Αετού ψηλά, μιας φανέλας με βαριά και μεγάλη ιστορία” και κατέληξε τονίζοντας:” Τα εφόδια σας τα παρέχει η ομάδα και εσείς πλέον με τη συμπεριφορά σας διαλέγετε αν θα είστε στο γήπεδο ή την κερκίδα. Είμαι περήφανος γιατί όλοι σας αξίζετε να είστε στο γήπεδο! Καλή συνέχεια παιδιά!”

Να αναφέρουμε επίσης ότι τόσο το Δ.Σ όσο και οι δυο προπονητές της ανδρικής και παιδικής ομάδας, τόνισαν στους μικρούς ότι βασικό μέλημα τους πρέπει να είναι το σχολείο καθώς ο αθλητισμός είναι κυρίως θέμα παιδείας. Καλοί μαθητές και καλοί ποδοσφαιριστές και όχι το ένα εις βάρος του άλλου καθώς τότε χάνεται εντελώς η ουσία του αθλητισμού.

Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα στους “μικρούς Αετούς” των Ακαδημιών μας, στα παιδιά που θα συνεχίσουν στο βήμα παραπάνω αλλά και σε όσα δεν το κάνουν. Άλλωστε σημασία τις περισσότερες φορές δεν έχει τόσο ο προορισμός αλλά το ταξίδι και οι μικροί φέτος έκαναν ένα υπέροχο ταξίδι συντροφικότητας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και συνέπειας και τους αξίζουν τα συγχαρητήρια μας! Μπράβο παιδιά!

Κλείνοντας να αναφέρουμε τα 24 παιδιά που τίμησαν τη φανέλα του Αετού φέτος στο γήπεδο του ΕΓΟΗ:

 Γιώργος Ανδρεαδάκης, Άρης Μανουράς, Μανόλης Σπιθούρης, Άγγελος Σμπώκος, Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Χαιρέτης, Μπάμπης Ξυλούρης, Μανόλης Μανουράς, Βασίλης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Σοφοκλής Σωπασής, Βασίλης Βουιδάσκης, Κριτόλαος Τζαγκαράκης, Γιώργος Κονιός, Γιώργος Κεφαλογιάννης, Νεκτάριος Κεφαλογιάννης, Νίκος Δακανάλης, Μάνος Σαλούστρος,Αλέξης Σαλούστρος, Ανδρέας Δραμουντάνης, Νίκος Πασπαράκης, Μιχάλης Σκουλάς, Σάββας Κεφαλογιάννης και Μιχάλης Φλουρής.

Φωτογραφίες:Ειρήνη Χριστοφορίδη-Σαλούστρου

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->