Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε το σεμινάριο εκπαίδευσης πολιτών για τις πρώτες βοήθειες που πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια από τον Δήμο και την εθελοντική ομάδα “Φίλιος Ζευς”, με περισσότερους από 70 συγχωριανούς μας να συμμετέχουν και στο βιωματικό μέρος του, λαμβάνοντας στο τέλος και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και το σεμινάριο είχε προγραμματισμένη διάρκεια 3 ωρών τελικά τελείωσε μετά από 5 ώρες λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Η ομάδα “Φίλιος Ζευς” ήρθε στα Ανώγεια με έξι μέλη της και επικεφαλής την κα Έρη Χαιρέτη.Στο σεμινάριο συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας που διδάχτηκαν θέματα ζωτικής σημασίας όπως την απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα, την λιποθυμία, αιμορραγία και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Πρόθεση του Δήμου Ανωγείων είναι η συνέχιση παρόμοιων δράσεων, με νέα σεμινάρια για σημαντικά ζητήματα όπως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η κατανάλωση αλκοόλ και άλλα. Για το σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες μίλησε στην “Α” ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης, ο οποίος συμμετείχε και ενεργά στο βιωματικό του μέρος, και ανέφερε τα εξής:

“Ο Δήμος Ανωγείων είναι κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας και στο μέλλον θα γίνουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις.Στόχος μας είναι να δίνουμε στην κοινωνία μας, χρήσιμες πληροφορίες και λύσεις στα προβλήματα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ερη Χαιρετη Πρόεδρο και τα 6 μέλη της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ που συμμετείχαν στην δράση για την πολύτιμη γνώση που μετέφεραν σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο”.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->