Το μηχάνημα είναι μια δωρεά ανθρωπιάς από τον Αλέξη Σαρρηγεωργίου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife Ασφαλιστικής

Θέμα: ΑΝΩΓΗ

Φωτογραφίες: Μανόλης Σαμόλης

Είναι ο Ντίνος Μερκούρης, ο γιατρός “της καρδιάς” όλων των Ανωγειανών, που ήρθε πρώτη φορά το 2012 στο χωριό μας και με την τεράστια επιστημονική προσφορά , αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα του, έχει αγαπηθεί από όλους, όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά και σε όλη τη “ρίζα” του Ψηλορείτη, καθώς για επτά χρόνια έχει εξετάσει καρδιολογικά πάνω από 8.000 ανθρώπους, πάντοτε δωρεάν! Ήρθε το 2012 παρακινούμενος από το ίδιο του το αίμα και τους συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια Σμπώκου, ως ένα πείραμα που σκέφτηκε τότε, ο πολιτευτής σήμερα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Βασίλης Σμπώκος για να ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Ο γιατρός έδωσε ζωή στην αίθουσα “Διονύσης Φρυσάλης” του Κέντρου Υγείας και τον υπέρηχο προσφορά της χαροκαμένης Μάνας Ζαχαρένιας ή “Λαμάχενας”, και ερχόμενος από τότε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, εξέταζε ακούραστα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πείραμα είχε πετύχει, οι εξετάσεις θα γινόταν θεσμός και παράλληλα ο Ντίνος Μερκούρης, ένας καθαρός Ανωγειανός, καθώς αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Έχει τιμηθεί και από τον Δήμο Ανωγείων, αλλά το μεγαλύτερο παράσημο του πάντα θα είναι το χαμόγελο και το “ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου” μετά από κάθε εξέταση ασθενούς!

Ο γιατρός της “καρδιάς” των Ανωγειανών πλέον θα είναι δικός τους 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, καθώς με δικές του ενέργειες και προσπάθειες, ο Ντίνος Μερκούρης πέτυχε την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, με ένα καινούριο και σύγχρονο υπέρηχο, που συνοδεύεται από ένα μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να του στέλνει τις εικόνες του ασθενούς και να κάνει υπέρηχο ακόμα και όταν βρίσκεται στην Αθήνα! Η μεγάλη προσφορά έγινε από τον πρόεδρο της Eurolife Ασφαλιστικής Αλέξη Καραγεωργίου, προσωπικού φίλου του γιατρού, που έδωσε τα χρήματα και τα Ανώγεια απέκτησαν δυο μηχανήματα που θα ζήλευαν “όλα τα  Νοσοκομεία της Ελλάδας” όπως αναφέρει με περηφάνια και ευχαρίστηση σε δηλώσεις του στην ΑΝΩΓΗ.

“Γιατί εμείς τα όνειρα μας δεν τα πετάμε στον ωκεανό των ευρώ. Αφιερωμένο στα Ανώγεια, μια μικρή ανταπόδοση της απέραντης αγάπης τους…” θα πει ο Ντίνος Μερκούρης μετά τις πρώτες δοκιμές στο νέο μηχάνημα που εγκαταστάθηκε ήδη στην αίθουσα “Διονύσης Φρυσάλης” του Κέντρου Υγείας. Στη συνέχεια με εμφανή τα σημάδια της χαράς και της ανυπομονησίας για τη χρησιμοποίηση και επίσημα του νέου υπερήχου, ο Ντίνος Μερκούρης μίλησε στην ΑΝΩΓΗ, για τον καλό του φίλο Αλέξη Καραγεωργίου και την προσφορά του, αλλά και για τις δυνατότητες που έχει το νέο μηχάνημα που εγκαταστάθηκε στην “πρωτεύουσα όλου του κόσμου” όπως χαρακτήρισε τα Ανώγεια.

Αναλυτικά η δήλωση του:

“Το καινούριο μηχάνημα το οφείλουμε στον φίλο μου Αλέξη Σαρρηγεωργίου πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife Ασφαλιστικής. Χωρίς να τον πιέσω, χωρίς να το απαιτήσω. Γιατί οι Ανωγειανοί ούτε επαιτούν, ούτε απαιτούν! Για τον λόγο αυτό τον ευγνωμονώ όπως και όλοι οι κάτοικοι των Ανωγείων για την δωρεά που μας έκανε. Όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά βρήκα ένα μηχάνημα για υπέρηχο που ήταν αγορασμένο το 1999, από τη Ζαχαρένια Φρυσάλη (Λαμάχενα) της μάνας του αδικοχαμένου Διονύση. Εγώ ήρθα στα Ανώγεια το 2012. Καταλαβαίνεται ότι ήταν ήδη ένα μηχάνημα παλιό, είχε πολλά χρόνια να λειτουργήσει και οι εικόνες που πρόσφερε και οι δυνατότητες του ήταν πάρα πολύ περιορισμένες.

Το καινούριο μηχάνημα, είναι ένα σύγχρονο μηχάνημα, το οποίο πιστεύω ότι πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας θα το ζήλευαν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αλέξης και η Eurolife Ασφαλιστική, μας πρόσφεραν δυο μηχανήματα. Το δεύτερο είναι ουσιαστικά μια φορητή, εύχρηστη συσκευή, η οποία συνδεόμενη με ένα Tablet, δίνει τη δυνατότητα σε ένα γενικό γιατρό από εδώ το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, να στέλνει τις εικόνες στο κινητό μου στην Αθήνα και εγώ να κάνω υπερηχογράφημα σε όποιον το έχει ανάγκη για 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Το δεύτερο αυτό μηχάνημα, είναι το πρώτο που παρουσιάζεται στην Ελλάδα και φυσικά στα Ανώγεια! Γιατί όπως έχω πει και πολλές φορές στο παρελθόν,τα Ανώγεια δεν είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης, ούτε της Ελλάδας, αλλά είναι η πρωτεύουσα του κόσμου ολόκληρου!

Έτσι, επειδή και εγώ είμαι στη καρδιά των Ανωγειανών, θα έχω και εγώ στα χέρια μου τις καρδιές των Ανωγειανών 365 μέρες το χρόνο!”

Σε ευχαριστούμε πολύ γιατρέ μας…!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->