Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ με τίτλο “Με το δοξάρι της ψυχής” θα γιορτάσει ο σπουδαίος Ανωγειανός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς τη συμπλήρωση 60 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας του  στη λύρα και το τραγούδι, όντας ένας από τους πλέον σημαντικούς και αγαπητούς Έλληνες μουσικούς. Ο δικός μας “Καλαθάς” που τιμάει το όνομα των Ανωγείων όπου και αν βρεθεί για συναυλία σε ολόκληρο τον κόσμο θα “καταθέσει” την ψυχή του για τέταρτη φορά στο Ηρώδειο, που αναμένεται το βράδυ της Κυριακής  να είναι κατάμεστο από κόσμο.

 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ

Με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής συναυλίας, ο Βασίλης Σκουλάς μίλησε στην ΑΝΩΓΗ και εξέφρασε τα συναισθήματα του για την παρουσία του στον ιστορικό αυτό χώρο αλλά και για τους φίλους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στο πλευρό του για να τον τιμήσουν. Αναλυτικά η δήλωση του:

“Την Κυριακή θα βρεθώ για τέταρτη φορά στην προσωπική μου πορεία στον επιβλητικό χώρο στο Ηρώδειο, όπου θα με πλαισιώσει μια σειρά εξαίρετων καλλιτεχνών. Είναι μια βραδιά που την περιμένω με ανυπομονησία και με πολύ ευχάριστα συναισθήματα. Μια βραδιά που για άλλη μια φορά, έρχεται ο κόσμος και ο χρόνος να σε καταξιώσει και να σου δώσει βήμα σε αυτόν τον χώρο με την τεράστια ιστορία. Μέσα σε αυτή τη βραδιά και σε αυτό τον χώρο τιμάτε η παράδοση μας, εγώ προσωπικά και όλοι όσοι θα συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που θα με πλαισιώσουν και θα με τιμήσουν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Τα δυο άκρα, Κρήτη και Θράκη. Αυτός ο “ογκόλιθος”, η ιστορία της Ελληνικής δημοτικής μουσικής, ο Χρόνης Αηδονίδης, που αν και σε μεγάλη ηλικία θα παρευρεθεί έστω και για ένα μικρό χαιρετισμό! Επίσης ο καλός μου φίλος ο Παντελής Θαλασσινός με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές. Ο Μπάμπης Στόκας με μεγάλη ιστορία και αυτός στο Ελληνικό μουσικό στερέωμα. Η αγαπητή στο ευρύτερο κοινό ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, ένας υπέροχος άνθρωπος. Κι από τον δικό μας χώρο, της Κρητικής μουσικής, ένας φτασμένος Κρητικός καλλιτέχνης που τον εκτιμώ και τον αγαπώ, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Η βραδιά θα εμπλουτιστεί με το χορευτικό συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα, όπου τα παιδιά θα δώσουν πιστεύω μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια την έχει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο γνωστός και σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης και την ενορχήστρωση ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Πολλοί μουσικοί μεγάλου βεληνεκούς από την Αθήνα αλλά και οι μόνιμοι συνεργάτες μου που έχω στην Κρήτη.

Τι να πω για το Ηρώδειο. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα μου όταν βρίσκομαι εκεί. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να εμφανίζομαι στο Ηρώδειο γιατί ο χώρος ο συγκεκριμένος έχει από μόνος του μια βαρύτητα, μια ιστορία τεράστια. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις, αυτά τα συναισθήματα δύσκολα μεταφέρονται σε όποιον δεν έχει βρεθεί εκεί. Νιώθω δέος, ευχαρίστηση και εκτίμηση όταν βρίσκομαι εκεί και παράλληλα την τεράστια ευθύνη που σου προκαλεί   αυτός ο χώρος ώστε  να φανείς αντάξιος του και να παρουσιάσεις  αυτό που εσύ κουβαλάς, αυτό που έχεις οργανώσει σε όλη την πορεία σου τη μουσική και να το καταθέσεις, να καταγραφεί και να εισπραχθεί ταυτόχρονα από το κοινό που θα βρεθεί εκεί για να σε δει.”

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ

Για την παρουσία του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο μίλησε στην “Α” και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε  με θερμά λόγια για έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που “γέννησε” ο τόπος μας. Αναλυτικά τα όσα μας μετέφερε:

“Ο Βασίλης Σκουλάς είναι ένας εξέχων Ανωγειανός μουσικός και τραγουδιστής-ερμηνευτής, που με τη προσωπικότητά και το έργο του τιμά την παράδοση και τις αξίες της οικογένειας του και του τόπου του.Είναι άξιος συνεχιστής της μεγάλης ποιητικής και μουσικής παράδοση της Κρήτης και με τα έντεχνα τραγούδια του, ένας αγαπητός καλλιτέχνης σε όλο τον Ελληνισμό.Είναι ένας αυθεντικός ολοκληρωμένος μουσικός , στιχουργός , συνθέτης οργανοπαίχτης, τραγουδιστής. Για μισό αιώνα δημιουργεί , διασκεδάζει, ψυχαγωγεί, εμπνέεται και ανανεώνεται.

Ο Βασίλης Αλκιβιάδη Σκουλάς προέρχεται από την πρώτη μεταπολεμική γενιά ενός χωριού λεηλατημένου, ολοκαυτωμένου , επειδή οι κάτοικοί του αντιστάθηκαν , καθόλην την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στο φασισμό.Αυτούς τους ανθρώπους για τους οποίους η αίσθηση της Ελευθερίας και της Αντίστασης είναι βίωμα και πατρογονική παρακαταθήκη, τους ακατάβλητους μαχητές της ζωής μέσα σε ένα ορεινό τόπο, έχει ως πρότυπο η γενιά του.Οι απανταχού Κρήτες τιμούμε το Βασίλη Σκουλά όχι μόνο για το καλλιτεχνικό του έργο αλλά και γιατί τίμησε με την εν γένει στάση ζωής του, την κληρονομιά που του δόθηκε και την επέστρεψε στον τόπο του πολλαπλάσια.Στον Βασίλη Σκουλά οφείλουμε όλοι γιατί με τα τραγούδια και τις μελωδίες του, την υπέροχη φωνή του, μας ταξίδεψε πολλές φορές στους κόσμους των ονείρων και των αισθημάτων…”

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ,60 χρόνια “Με το δοξάρι της ψυχής..”
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 9μμ
Συμμετέχουν:
Χρόνης Αηδονίδης
Παντελής Θαλασσινός
Μελίνα Κανά
Μπάμπης Στόκας
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Ο ζωντανός θρύλος της Κρητικής μουσικής, ο Ανωγειανός Βασίλης Σκουλάς, γιορτάζει τα εξήντα χρόνια παρουσίας στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία κάτω από την Ακρόπολη, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
Αυτή τη μουσική του διαδρομή, από τα παιδικά χρόνια έως και σήμερα, με τις σπουδαίες συνεργασίες του και τις μεγάλες καλλιτεχνικές του στιγμές, θα απολαυσουμε σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά στο Ηρώδειο. Μια πορεία διάρκειας εξήντα χρόνων ποτισμένη με μουσικές κι αρώματα Κρήτης, σταθερά προσηλωμένη στο αυθεντικό τραγούδι, παραδοσιακό ή έντεχνο, σημαδεμένη από μεγάλες συνεργασίες αλλά και ιστορικές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις – σταθμοί, όπως το «Καφενείον η Ελλάς» ή ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη.
Κοντά του θα βρεθούν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως «η φωνή της Ελλάδας» ο Χρόνης Αηδονίδης (που με το δοξάρι της δικής του ψυχής, θα ενώσει την Κρήτη με τη Θράκη) καθώς και ερμηνευτές της νεότερης γενιάς όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.
Τον Βασίλη Σκουλά θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα της σχολής χορού Θανάση και Δημήτρη Μαυρόκωστα από την Κρήτη και πολυμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών με επικεφαλής τον μαέστρο Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, στενός φίλος του Βασίλη Σκουλά, έχει την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της.

Προπώληση:
www.ticketservices.gr
tickets.public.gr
– 210 7234567
– καταστήματα Public
– Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)

Τιμές εισιτηρίων:
12 € φοιτητές, ΑΜΕΑ, Άνεργοι
15 € Άνω διάζωμα
25 € Γ’ ζώνη
35 € Β΄ ζώνη
40 € Α΄ ζώνη
45 € Διακεκριμένη

Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης στις 3 Φεβρουαρίου 1946.Η οικογένεια του έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και γενικότερα στις τέχνες. Ο παππούς του, ο Μιχάλης Σκουλάς, ήταν σπουδαίος λυράρης της εποχής του και ο πατέρας του Αλκιβιάδης Σκουλάς ή Γρυλιός γνωστός λαϊκός ζωγράφος των Ανωγείων.
Άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 7 ετών και στα 16 του χρόνια, κατάφερε να καθιερωθεί, ανάμεσα στους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές της Κρήτης. Έχει παίξει και τραγουδήσει σε μια μεγάλη σειρά, από επιτυχημένες καλλιτεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εμφανίσεις, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Γερμανία, όπου υπάρχουν Έλληνες και ιδίως Κρητικοί.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->