Δυο Ανωγειανοί θα δώσουν το παρόν στο νέο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών, με δώδεκα συντοπίτες μας να έχουν δώσει  τον αγώνα τους στα ψηφοδέλτια έξι διαφορετικών κομμάτων! Πρόκειται για την Όλγα Κεφαλογιάννη που σάρωσε σε ψήφους στην Α’ Αθήνας και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη που πέτυχε την άνετη επανεκλογή του στον Νομό Ρεθύμνης, αμφότεροι με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που επικράτησε και θα είναι η νέα Κυβέρνηση.

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν και άλλοι Ανωγειανοί ανά την επικράτεια, με πιο ξεχωριστές αυτή του Αντιδήμαρχου Ανωγείων Βασίλη Σμπώκου που με περισσότερες από 14 χιλιάδες ψήφους κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο Ηράκλειο όπου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε τελικά τρεις βουλευτές και της Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη που έλαβε στην ίδια περιφέρεια περίπου 12 χιλιάδες ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

-Όλγα Κεφαλογιάννη: Βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Ν.Δ. Εντυπωσιακή παρουσία και πρωτιά στην περιφέρεια της με 45.086 ψήφους, οκτώ χιλιάδες σταυρούς περισσότερους από τον δεύτερο του κόμματος της Βασίλη Κικίλια.

-Γιάννης Κεφαλογιάννης: Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Ν.Δ Άνετη πρωτιά για τον Ανωγειανό πολιτικό με 9.782 ψήφους. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ανωγειανός πολιτικός ορίστηκε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών!

-Βασίλης Σμπώκος: Ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο Ηράκλειο με 14.706 ψήφους, σε μια περιφέρεια που το κόμμα εξέλεξε τρεις Βουλευτές.

-Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: Πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο Ηράκλειο με 12.051  ψήφους σε μια περιφέρεια που το Κυβερνητικό κόμμα εξέλεξε δυο βουλευτές.

-Κώστας Ξυλούρης:  Α’Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Στην 10η θέση του ψηφοδελτίου ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός με 5.954 ψήφους σε μια περιφέρεια που εκλέχτηκαν οι Αλέξης Τσίπρας, Χρήστος Σπίρτζης και Νάσος Αθανασίου.

-Ιωάννα Δακανάλη: Η Ανωγειανή παιδίατρος βρέθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ρέθυμνο με 413 ψήφους, αλλά το κόμμα της δεν εξέλεξε βουλευτή στο Νομό.

-Αντώνης Ρούλιος: Ο δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων βρέθηκε στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ρέθυμνο με συνολικά 216 ψήφους.

-Νίκος Ξυλούρης: Ο Ανωγειανός ιατρός-ορθοπεδικός βρέθηκε στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ με 2.346 ψήφους στην περιφέρεια Α’Θεσσαλονίκης όπου το κόμμα του εξέλεξε βουλευτή τον Χάρη Καστανίδη.

-Μαρία Σαλούστρου-Κοκοσάλη: Η Ανωγειανή αρχαιολόγος βρέθηκε στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο με 1.154 ψήφους, σε μια περιφέρεια που το κόμμα της εξέλεξε βουλευτή τον Εμμανουήλ Συντυχάκη.

-Δημόκριτος Σαλούστρος: Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκε στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο με συνολικά 706 σταυρούς προτίμησης.

-Γρηγόρης Σκουλάς: Ο Ανωγειανός συνδικαλιστής βρέθηκε στην 14η θέση του ψηφοδελτίου της Λαικής Ενότητας στην περιφέρεια της Α’Θεσσαλονίκης με 51 ψήφους.

-Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης): Ο μοναδικός Ανωγειανός υποψήφιος δεν είχε το άγχος του σταυρού καθώς βρισκόταν στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜΕΡΑ25 με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνει τελικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->