Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο του Νέαρχου Σαλούστρου ή “Κορκολόλεαρχου”, που στις 23 Ιουνίου 2018 άφηνε την τελευταία του πνοή στο Μόναχο της Γερμανίας, σε ηλικία 75 ετών και λίγες ημέρες αργότερα θα τον σκέπαζε το χώμα των αγαπημένων του Ανωγείων, με σύσσωμο το χωριό να συρρέει για να αποχαιρετήσει ένα άξιο τέκνο του. Το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην πλατεία Αρμί και η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του.

Με ένα συγκινητικό κείμενο που έστειλαν στην “Α” τον αποχαιρετάει η οικογένεια του. Αναλυτικά:

Ένας χρόνος πέρασε κι ακόμη δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη δεδομένη κατάσταση. Γεννήθηκες στις δύσκολες εποχές του ολοκαυτώματος του χωριού κατά τον Β´ Παγκόσμιο. Ως έφηβος γνώρισες την εσωτερική μετανάστευση στην πρωτεύουσα και μια δεκαετία περίπου αργότερα τη μετανάστευση στο εξωτερικό, στο Μόναχο της Βαυαρίας, όπου κ δημιούργησες την οικογένεια σου. Στο Μόναχο που άφησες την τελευταία σου πνοή.
Νέος με πολιτικές κ πολιτισμικές ανησυχίες υπήρξες τόσο ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ στη Γερμανία όσο και του πρώτου κρητικού συλλόγου στην Ευρώπη, του κρητικού συλλόγου Μονάχου. Άνθρωπος Φιλότιμος, ανοιχτοχέρης, αξιοπρεπής, ισχυρογνώμων με πάθη αλλά και αγάπη για τη ζωή, τα κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου.

Μας έμαθες να λειτουργούμε με ενσυναίσθηση απέναντι στο συνάνθρωπο λέγοντας χαρακτηριστικά « όπου φτωχός κ η μοίρα του» και να αγαπάμε το χωριό μας που « δεν υπάρχει αυτός ο αέρας πουθενά». Δυστυχώς, γνώρισες τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να νιώσει γονιός χάνοντας τον γιο σου Νίκο πριν δέκα χρόνια. Μετά άρχισε το μαρτύριο σου…

Μας λείπεις κ θα μας λείπεις. Η οικογένεια σου..

– Στην μνήμη του Νέαρχου Σαλούστρου και με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 50 ευρώ, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->