Ο Γιώργης Φασουλάς ή Νταμπακογιώργης, αποτέλεσε μια εμβληματική φυσιογνωμία των Ανωγείων στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Ο ίδιος διετέλεσε για 20 χρόνια πρόεδρος του Γαλακτοκομικού και Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανωγείων, από το 1992 έως και το 2013, με τεράστια προσφορά και σπουδαία δράση δίνοντας όλο του τον εαυτό σε μια τιτάνια προσπάθεια ανάπτυξης του με επίκεντρο πάντα την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Ανήσυχο πνεύμα με καινοτόμες ιδέες προσέφερε τα μέγιστα από το πόστο του και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό με την αποχώρηση του πριν μερικά χρόνια για λόγους υγείας.

Ο Συνεταιρισμός επί των ημερών του ξεπέρασε τα όρια της Κρήτης και έγινε Πανελλαδικά γνωστός για την ποιότητα των προϊόντων που παρείχε στους καταναλωτές ανά την Ελλάδα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, ενώ εκατοντάδες Ανωγειανοί βρήκαν δουλειά και έζησαν εργαζόμενοι εκεί. Μέσω της “Α” οι σημερινοί εργαζόμενοι του Κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ανωγείων και το Δ.Σ του εκ μέρους του προέδρου του Νικηφόρου Χαιρέτη απευθύνουν στην οικογένεια του τα θερμά τους  συλλυπητήρια για την απώλεια του. Αναλυτικά σε συλλυπητήριο σημείωμα στην “Α” αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Το Δ.Σ και οι εργαζόμενοι του Αγροτικού-Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ανωγείων, εκφράζουν την οδύνη και τη βαθιά τους θλίψη για τον χαμό του Φασουλά Γεωργίου του Ιωάννου ή Νταμπακογιώργη. Ο “Νταμπακογιώργης” διετέλεσε για μια εικοσαετία, πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας, μέχρι και το 2013 οπότε και αποχώρησε για λόγους υγείας. Η περηφάνια, η αξιοπρέπεια, το ήθος και οι αρετές του, ήταν οι αξίες που πορεύτηκε στη ζωή του και δεν τις εγκατέλειψε μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Με μεγάλη συγκίνηση όλοι εμείς, αποχαιρετούμε τον επί σειρά ετών πρόεδρο μας και ανθρώπου πάνω από όλα. Του ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα τον σκεπάσει και εμείς θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του για πάντα..”

Η κηδεία του θα τελεστεί στα Ανώγεια, την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 3 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->