Στα πλαίσια του μαθήματος των Φυσικών, οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Δραμουντάνη Ζαφειρένια και Βρέντζο Βαγγέλη,επισκέφθηκαν το εργαστήρι Φυσητού γυαλιού TARRHA CLASS στα Ανώγεια. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του Σχολείου μας.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου Μάριος και Νατάσα Χαλκιαδάκη, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών,εξηγώντας παράλληλα πώς με κόκκους άμμου μπορεί να κάνει κανείς θαύματα! Η τέχνη του φυσητού γυαλιού αποδείχθηκε μαγική και μοναδική όπως και τα έργα τους. Οι μαθητές έφυγαν κατενθουσιασμένοι, παίρνοντας μαζί τους και ως δώρα τις δημιουργίες τους.Το Δημοτικό Σχολείο θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Μάριο και τη Νατάσα που με μεγάλη προθυμία ,κάθε χρόνο δέχονται τους μαθητές του και τους ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο του φυσητού γυαλιού.

Το Υαλοτεχνείον Tarrha είναι πρότυπη μονάδα κατασκευής χειροποίητου κρυστάλλου (φυσητό γυαλί) και βρίσκεται στα Ανώγεια από το 1995.Η εργασία αρχίζει από τον σχεδιασμό των προϊόντων και συνεχίζεται με την διαδικασία κατασκευής, δηλαδή το λιώσιμο της πρώτης ύλης και της μεταβολής της από άμορφη μάζα σε αντικείμενο τέχνης.Πηγή έμπνευσής  είναι τα στοιχεία της φύσης όπως η πέτρα, το ξύλο, το νερό και τα κοχύλια τα οποία δανείζουν ποιότητες τους στο κρύσταλλο δίνοντάς του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι απλές γραμμές, οι υφές και τα ζωντανά χρώματα είναι χαρακτηριστικά των προϊόντων  τα οποία φέρουν χαραγμένο το όνομα του εργαστηρίου και την χρονολογία κατασκευής τους.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->