Στην ηρωοτόκο  και αγιοτόκο Κρήτη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, εκλεκτός και λαμπρός Ιεράρχης του Πάνσεπτου Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Ο εν λόγω ιεράρχης μετέβη στην μεγαλόνησο μας, από την Πόλη του Κωνσταντίνου, για να εκπροσωπήσει την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στις Συνοδικές Επετειακές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 23 Αυγούστου και περιελάμβαναν Συνοδική Θεία λειτουργία στον Άγιο Μηνά και Επετειακή Τιμητική Εκδήλωση στον Άγιο Πέτρο (παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου).

 

Οι εκδηλώσεις αυτές, με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, οργανώθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών (2006-2016) Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και δεν πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν έτος 2016, λόγω του σπουδαίου και ιστορικού γεγονότος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο Μητροπολίτης Σεβαστείας  Δημήτριος σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε με τον συγχωριανό μας δημοσιογράφο της ΕΡΤ και πολύ καλό του φίλο κ. Γιάννη Φασουλά, εξέφρασε την αγάπη του και το θαυμασμό του για τα μαρτυρικό χωριό μας καθώς και την λύπη του καθώς το βεβαρημένο πρόγραμμά του και οι πολλές υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να επισκεφθεί τον τόπο μας. Υποσχέθηκε  όμως, πως την επόμενη φορά θα έρθει στα Ανώγεια για να βιώσει την γνήσια και αφτιασίδωτη Ανωγειανή φιλοξενία.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου θα παραμείνει στην Κρήτη μέχρι τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης για να δει από κοντά το πολυσχιδές και ευθυνοφόρο έργο που επιτελούν.

Η ΑΝΩΓΗ τού εύχεται ολόψυχα να έχει μια ευχάριστη διαμονή στην Κρήτη και τον αναμένει στα Ανώγεια με πολλή χαρά!

 

ΑΝΩΓΗ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->