Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ανωγειανός Βασίλης Δακανάλης, ο εγγονός του θρυλικού “Βασσώ” επιβράβευσε με υποτροφίες τους πρώτους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε μια πολύ όμορφη τελετή που έγινε στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων και που διοργάνωσε η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ανωγείων. Ο Βασίλης παρέδωσε μια επιταγή των 1000 ευρώ σε καθένα από τους τρεις πρώτους μαθητές, μια υποτροφία και ένα ιδιαίτερα σημαντικό βοήθημα για τους μαθητές  ενόψει της εισόδου τους σε Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Η συγκεκριμένη υποτροφία δίδεται στον πρώτο κάθε ομάδας προσανατολισμού, ανεξάρτητα από των αριθμό των μορίων. Οι μαθητές που την έλαβαν φέτος είναι η Τερέζα Νταγιαντά του Ιωάννου, ο Γιάννης Βρέντζος του Ανδρέα και η Ασημένια Ανδριαδάκη του Αιμίλιου.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Δακανάλης συγκινημένος τόνισε τα εξής:”Θέλω να πω ότι νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που για τρίτη χρονιά επιβραβεύω τους καλύτερους Ανωγειανούς μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων στη μνήμη του παππού μου, ενός ανθρώπου που με δίδαξε να αγαπώ τον τόπο μου, που μου έβαλε στην ψυχή τις αρχές και τις αξίες των Ανωγείων. Σήμερα 13 χρόνια μετά το θάνατο του είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Θεωρώ ότι η κίνηση μου αυτή πέρα από το χρηματικό χαρακτήρα , έχει και ένα χαρακτήρα πολιτισμού, ήθους και αλληλεγγύης απέναντι στο συνάνθρωπο μας. Παιδιά σας συγχαίρω για την επιτυχία σας, εύχομαι καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα και να έχετε πάντα την υγεία σας. Οι κόποι σας ανταμείβονται. Να έχετε το πείσμα το Ανωγειανό στη ζωή σας σε ότι και να κάνετε.Να συγχαρώ και τους καθηγητές που παρά τις δυσκολίες δίνουν αγώνα για να περάσουν στα παιδιά τη γνώση και τη μόρφωση, όπως και τους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους προς τη μόρφωση και τις σπουδές.

Όταν έχουμε παιδεία έχουμε τα πάντα. Πριν μερικούς μήνες έγινε ένα περιστατικό που με στεναχώρησε πάρα πολύ με το χαμό ενός παλικαριού στο χωριό μας.Ένα περιστατικό που στιγμάτισε άσχημα τα Ανώγεια. Θερμή παράκληση στη τοπική αρχή, στους καθηγητές και στην εκκλησία αυτού του τόπου. Τα Ανώγεια έχουν δείξει ότι προλαβαίνουν καταστάσεις. Εσείς όλοι που ζείτε εδώ και γνωρίζετε  τα προβλήματα συνανθρώπων μας σας προτρέπω να επεμβαίνετε όπου μπορείτε. Να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Έφυγε ένα παλικάρι από το χωριό χωρίς κανένα λόγο. Τα Ανώγεια πάντα πήγαιναν σαν μια ομάδα και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Έχουμε ιερό χρέος και υποχρέωση στους προγόνους μας. Πριν μια εβδομάδα τους τιμήσαμε στο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων. Τιμήσαμε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι με τις οικογένειες μας στον τόπο μας..” κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων ανέφερε τα εξής για την εξαιρετική πρωτοβουλία του συγχωριανού μας Βασίλη Δακανάλη:”Θέλω και πάλι όπως κάθε χρόνο να ευχαριστήσω τον Βασίλη που αποφάσισε και υλοποίησε τις υποτροφίες στους τρεις πρώτους Ανωγειανούς μαθητές της κάθε χρονιάς. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υποτροφία ιδιαίτερα την περίοδο που γίνεται και πιστεύω ότι είναι χρήματα που πραγματικά πιάνουν τόπο και για αυτό ενέργειες σαν αυτές από ανθρώπους σαν τον Βασίλη έχουν ένα πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα και για τα παιδιά που ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή αλλά και σαν Ανωγειανοί που βλέπουμε ότι υπάρχουν τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Σαν Δήμος και σαν Επιτροπή Παιδείας του Δήμου έχουμε τη χαρά να έχουμε σήμερα μαζί μας τον Βασίλη και την οικογένεια του και να τον ευχαριστήσουμε για την συνεισφορά του.

 

Η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ καλή για το Λύκειο Ανωγείων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο στους  τρεις που βρίσκονται σήμερα εδώ. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγες μέρες που θα ανακοινωθούν οι εισακτέοι, το ποσοστό για το ΓΕΛ Ανωγείων θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Καλή πρόοδο στα παιδιά και Βασίλη σε ευχαριστώ ξανά για όσα προσφέρεις στον τόπο σου..” ολοκλήρωσε ο Μανόλης Καλλέργης.

 

Εκ μέρους των μαθητών μίλησε στην Ανωγή ο Γιάννης Βρέντζος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:”Καταρχήν να ευχαριστήσουμε θερμά τον Βασίλη που μας τιμά και μας βοηθάει με αυτή την υποτροφία που μας έδωσε. Ο Θεός να συγχωρέσει του παππού του “Βασσώ”. Ο Βασίλης σήμερα μας δίδαξε κάτι πολύ σημαντικό. Να τιμάμε τον τόπο μας και τον Πολιτισμό μας και ότι ο κόπος και η σκληρή δουλειά κάποια στιγμή ανταμείβετε. Να είναι πάντα καλά, τον ευχαριστούμε θερμά και εύχομαι να έχει υγεία και αυτός και η οικογένεια του και να συνεχίσει την προσφορά του στο χωριό”.

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι γονείς των μαθητών που αρίστευσαν έκαναν το τραπέζι στον Βασίλη Δακανάλη, τη σύζυγο και τον αδερφό του για να τον ευχαριστήσουν με τον δικό τους τρόπο για την υποτροφία που έδωσε στα παιδιά τους. Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Δακανάλης προσφέρει εδώ και χρόνια στην κοινωνία του χωριού σε διάφορους τομείς , όπως στην Παιδεία αλλά και με υλικές προσφορές στην Μαθητική Εστία και τους ανήλικους ασυνόδευτους, αλλά και στο Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και αλλού.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->