Του Γιώργη Μπαγκέρη

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε στην Κρήτη ο 39χρόνος Ανωγειανός Λευτέρης Νταγιαντάς, οδηγός τουριστικού λεωφορείου που βρήκε ξεχασμένο στο κάθισμα πορτοφόλι που ανήκε σε τουρίστα, με 1000 ευρώ, πολύτιμα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες το οποίο και παρέδωσε αμέσως και χωρίς δεύτερες σκέψεις στον κάτοχο του! Το περιστατικό έγινε στο ξενοδοχείο “Candia Maris” στο Ηράκλειο, όπου και ο Λευτέρης μετέφερε 65 τουρίστες για ένα σεμινάριο εκεί, με έναν από αυτούς να ξεχνάει στο κάθισμα το πορτοφόλι του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίας Αγαπάκη από τη “Νέα Κρήτη”, ο οδηγός βρήκε το πορτοφόλι μετά τον έλεγχο ρουτίνας που κάνει πάντα μετά από μια διαδρομή, ενημέρωσε την εταιρεία του και δυο ώρες μετά το παρέδωσε ο ίδιος στον έκπληκτο και ευγνώμονα κάτοχο του! Μάλιστα ο ίδιος του προσέφερε ως εύρετρα το ποσό των 20 ευρώ (!), προκαλώντας χαμόγελα στον Λευτέρη για την “γενναιόδωρη” χειρονομία του.

Η Ανωγή επικοινώνησε με τον Λευτέρη Νταγιαντά και τον συνεχάρη ιδιαίτερα για αυτή του την πράξη που τιμά τον ίδιο, την οικογένεια και την καταγωγή του, αλλά και τον κλάδο του, τους οδηγούς μεγάλων διώροφων τουριστικών λεωφορείων, που συμβάλλουν και αυτοί αποφασιστικά με τη συμπεριφορά και τη στάση τους στην κάθε χρόνο αυξανόμενη τουριστική κίνηση στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα. Ο ίδιος αναφέρει σχετικά:”Είμαι οδηγός στα τουριστικά λεωφορεία από το 2008. Πολλές φορές μου έχει τύχει να βρίσκω αντικείμενα κινητά τηλέφωνα και χρήματα στο κάθισμα και πάντα ψάχνουμε τον κάτοχο τους για να τα επιστρέψω. Απλά τώρα έτυχε πολλοί να με δουν και να φέρουν στο φως αυτή τη κίνηση. Μετά την επικοινωνία μου με την εταιρεία μου, βρήκαμε τον άνθρωπο αυτόν που είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του και πήγα εγώ ο ίδιος στο ξενοδοχείο και του το παρέδωσα, ενώ μου έδωσε χαμογελαστός και 20 ευρώ για αυτή τη πράξη μου”.Τι του είπε ο κάτοχος αμέσως μετά την παράδοση του πορτοφολιού ρωτήσαμε τον Λευτέρη Νταγιαντά και αναφέρει τα εξής:”Μου είπε σε ευχαριστώ πάρα πολύ, είσαι πάρα πολύ σωστός άνθρωπος και επαγγελματίας. Με τη κίνηση σου να μου τα παραδώσεις το δείχνεις αυτό καθώς άνετα θα μπορούσες να το κρατήσεις το περιεχόμενο του πορτοφολιού και να μην τα έβρισκα ποτέ.”

Ο Λευτέρης Νταγιαντάς έχει γεννηθεί το 1978 και δουλεύει από το 2008 ως οδηγός. Πατέρας του είναι ο Χρήστος και η Ευθυμία Νταγιαντά. Ο παππούς του γέννημα θρέμμα των Ανωγείων ήταν ο αείμνηστος  Λευτέρης Νταγιαντάς (Νταγιαντολευτέρης) και γιαγιά του η Άννα Μπαρκαλάκη. Μάλιστα ο αδερφός του Μύρων Νταγιαντάς αγωνιζόταν πριν μερικά χρόνια ως ποδοσφαιριστής στον Αετό Ανωγείων. Ο Λευτέρης είναι αρραβωνιασμένος με τη Μαρία Σμυρνάκη από το Μονοφάτσι. Του ευχόμαστε ως Ανωγή τα καλύτερα για την προσωπική του και επαγγελματική του ζωή και η πράξη του αυτή να βρει μιμητές καθώς είναι άξια συγχαρητηρίων και επαίνων.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->