Την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 θα τελεστεί ετήσιο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, στην μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, αδερφού, γιου και θείου, Γιάννη Βρέντζου ή Κατσαμπρή. Η μακαρία θα γίνει στην ταβέρνα “Αροδαμός”.

Αγαπημένε μας Κατσαμπρή, Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που “έφυγες”, μα και πέντε μήνες από την απώλεια και του πατέρα μας. Ένας χρόνος θλίψης για όλους εμάς, τους δικούς σας ανθρώπους, που ζήσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε στιγμές οδύνης. Είναι τόσο νωπές οι μνήμες μα και τόσο δύσκολο έως ακατόρθωτο να γράψουμε και να αποτυπώσουμε σε ένα κομμάτι χαρτί τα συναισθήματα μας για εσάς. Θα το προσπαθήσουμε, αν και τα λόγια φαντάζουν τόσο φτωχά. Ο βιολογικός σας θάνατος έγινε τόσο γρήγορα και απότομα, αλλά η ψυχή και η καρδιά μας θα είναι πάντα γεμάτες με τις αναμνήσεις μας από εσάς. Θα είστε για πάντα κομμάτι του εαυτού μας και θα ζείτε μέσα από εμάς.

 

Αγαπημένε μας Κριγιάρη, “Έφυγες” και εσύ στις 25 Ιανουαρίου 2016, βυθίζοντας το σπίτι μας στην θλίψη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Βιάστηκες να συναντήσεις τον γιο σου τον Κατσαμπρή και άφησες την τελευταία σου πνοή, στο ίδιο νοσοκομείο, στο ίδιο δωμάτιο και στο ίδιο κρεβάτι με τον Γιάννη μας. “Έφυγες” και δεν σου είχαμε μιλήσει πριν για τον θάνατο και της αδερφής σου της Ζαφειρένιας. Δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε την ήδη κλονισμένη κατάσταση της υγείας σου και ελπίζουμε να μας συγχωρέσεις για αυτή μας την απόφαση.

“Έφυγες” και δεν πρόλαβες να δεις την καινούρια σου εγγονή, της Τότας την κόρη. Βιάστηκες και δεν την πρόλαβες για μια μόνο ημέρα.

Έντονα μένει στις μνήμες μας η μέρα που ο γιος σου ο Άρης, σε πήγε στην γιατρό παθολόγο, την κα Ρέππα η οποία σου έκανε τη διάγνωση. Ο Άρης προσπαθούσε να σου εξηγήσει ότι υπάρχει πρόβλημα στον πνεύμονα, ενώ παράλληλα για την ζωή του πάλευε και ο Κατσαμπρής. Τα λόγια σου τότε προς τον γιο σου τον Άρη, δείγμα της αγάπης και ανιδιοτέλειας που είχες προς όλους εμάς:”Ήντα θα ξανοίγεις εδά, εμένα; Τον Γιάννη ξάνοιγε ανέ μπορείς να τονέ γλιτώσεις…”. Μέσα σε αυτά σου τα λόγια ήτανε και όλη η ζωή σου, αυτό σε χαρακτήριζε πάντα. Ήρθαν όλα μαζί τα δύσκολα, αλλά πάλεψες με ψηλά το κεφάλι μέχρι το τέλος. Παλέψαμε και εμείς μαζί σου και να είσαι σίγουρος πως όσο πόνο και αν κουβαλάμε μέσα μας, θα έχουμε πάντα το κεφάλι ψηλά. Όπως εσύ μας έμαθες! Τίποτα ποτέ δε σου χαρίστηκε αλλά ποτέ δεν κουράστηκες και δεν βαρυγκόμησες. Θα συνεχίσουμε με όλα όσα μας δίδαξες και τις Αρχές που μας έδωσες. με ήθος, αξιοπρέπεια και συνεχή αγώνα, όπως ταιριάζει στην οικογένεια που δημιούργησες αγαπημένε μας Κριγιάρη..

Τώρα είσαι μαζί με τον Γιάννη μας και συντροφιά με τα αδέρφια σου, την Ζαφειρένια, την Κρουστάλη, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τον Αριστείδη. Η γυναίκα σου, τα εγγόνια και τα παιδιά σου, όλοι εμείς που είμαστε ένα κομμάτι από σένα συνεχίζουμε να σε αγαπάμε και να σε θυμόμαστε, με μια αγάπη και μια μνήμη άσβεστη και ζωντανή. Άλλωστε σε νιώθουμε να τριγυρνάς μέσα στο σπίτι μας, στις σκέψεις, στα λόγια και τις καρδιές μας, ακριβώς όπως νιώθουμε μέσα μας και τον Γιάννη μας.

Να μην φύγεις ποτέ από μέσα μας γιατί τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο! Να προσέχεις τον Κατσαμπρή! Σας αγαπάμε..Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που σας σκεπάζει, αυτό το χώμα που τόσο αγαπήσατε και τιμήσατε στην σύντομη μα τόσο “γεμάτη” ζωή σας..

Η οικογένεια σας..

-Η οικογένεια του Γιάννη Βρέντζου (Κατσαμπρή) και του Γιώργη Βρέντζου (Κριγιάρη), αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο, συγγενείς φίλους και συγχωριανούς που στάθηκαν δίπλα και μας συμπαραστάθηκαν στο διπλό μας πένθος σε διάρκεια μόλις λίγων μηνών. Στην μνήμη του Κατσαμπρή και του Κριγιάρη καταθέσαμε τα παρακάτω ποσά:

-Στην ηλεκτρονική εφημερίδα “ΑΝΩΓΗ” το ποσό των 50 ευρώ. -Στην εφημερίδα “Η Φωνή των Ανωγείων” το ποσό των 50 ευρώ. -Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου το ποσό των 50 ευρώ.

Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τρέχουσες και άμεσες ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Ας είναι αιωνία η μνήμη δυο άξιων και καλών Ανωγειανών που τίμησαν το χωριό μας στη διάρκεια της ζωής τους..

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->