Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα φαίνεται η Γ’ Γυμνασίου Ανωγείων και η εκπαιδευτικός -φιλόλογος κα Μαρία Καραταράκη σε μια θεατρική παράσταση το 1984! Τριάντα δύο χρόνια πριν οι μαθητές με τα λιγοστά μέσα που είχαν τότε ανεβάζουν την αρχαία τραγωδία “Ιφιγένεια Εν Ταύροις” του Ευριπίδη και βγάζουν μια αναμνηστική φωτογραφία μετά την παράσταση.

 

Δίπλα στην καθηγήτρια τους, ποζάρει  στον ρόλο της Ιφιγένειας η μαθήτρια τότε Ελένη Παρασύρη και ο χορός από τα υπόλοιπα κορίτσια και αγόρια. Τα κουστούμια μάλιστα είναι αυτοσχέδια, από τα σεντόνια που χρησιμοποιούσαν τότε τα παιδιά από τα κοντινά χωριά, που έμεναν στην Μαθητική Εστία Ανωγείων! Η ιδέα για τα κουστούμια της παράστασης ήταν μια πρόταση των μαθητών προς τους καθηγητές, η οποία και έγινε αποδεκτή καθώς ήταν και η μόνη που μπορούσε να εφαρμοστεί στην πράξη.

 

Κάποιοι σε αυτή την φωτογραφία θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους αλλά και φίλους και συμμαθητές που ίσως έχουν χρόνια να δουν ή να επικοινωνήσουν και αυτή είναι και η μεγαλύτερη ομορφιά και δύναμη της εικόνας. Η φωτογραφία ανήκει στο προσωπικό αρχείο της εκπαιδευτικού κας Μαρίας Καραταράκη, η οποία δίδαξε στα Ανώγεια από το 1980 έως και το 1986 και διατηρεί μέχρι και σήμερα στενές επαφές με το χωριό μας. Την ευχαριστούμε θερμά για τις συχνές αποστολές προς την Ανωγή μέρους του μεγάλου αρχείου της το οποίο θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->