Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων στην τελευταία του συνεδρίαση με το οποίο εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ απευθύνει κάλεσμα για γενική συμμετοχή στην μεγάλη συγκέντρωση στις 4 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

“Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα..” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων κατά την συνεδρίαση του στις 30/01/2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του ψηφίσματος που κατατέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανωγείων κ. Ρούλιο Αντώνιο με το οποίο εκφράζεται η αγωνιστική αλληλεγγύη  και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των Αγροτών του Νομού.

Το Ψήφισμα έχει ως εξής :

Το Δ.Σ του ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στον Νομό μας και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες μικροί αγρότες.

Όπως χτυπιούνται οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα , που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο ,που ψήφισαν από κοινού με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης.

Με το αντιασφαλιστικό Ν/Σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα μειωθεί εκ’ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.

Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. Οδηγούν την φτωχή αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς-αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη.

Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα. Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Εκφράζουμε την  αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις σας ενάντια στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και στην γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή  στα μπλόκα των αγροτών, αλλά και στην γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ώστε να θέσουμε φραγμό στα σχέδια που εξυφαίνονται σε βάρος του λαού μας .

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα μπλόκα των αγροτών

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη στο Δημαρχείο Ρέθυμνου 1Ο π.μ.

 

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κονιός Δημήτριος

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->