Ο Δήμος Ανωγείων ,ως μέλος  της  Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καλεί, τους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ  να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο  Πρόγραμμα,  έως  05 Αυγούστου 2015. Οι αιτήσεις θα γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και για όσους επιθυμούν θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως ανέργους, άστεγους και ανθρώπους με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Συγκεκριμένα δυνητικά ωφελούμενοι είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα ή οικογένειες που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015  και  πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια :

 • 000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
 • 500 € ετησίως για το ζευγάρι,προσαυξημένο κατά 1500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
 • Για τιςμονογονεϊκές  οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος, λογίζεται ως ενήλικας. Στο πραγματικό εισόδημα δεν λογίζονται η διατροφή, το επίδομα αναδοχής, το εξωιδρυματικό επίδομα καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών. Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής θα παρέχονται στους ωφελούμενους :

 1. Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης
 2. Διατροφικές συμβουλές
 3. Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης
 4. Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού
 5. Νομικές συνδρομές
 6. Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών
 7. Κοινωνικά φροντιστήρια
 8. Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους μέσω των Δήμων
 9. Εκδρομές μέσω των Δήμων

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ (ΣΥΖΥΓΟΥ, ΤΕΚΝΩΝ ΚΛΠ)
 2. ΑΜΚΑΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ (ΣΥΖΥΓΟΥ, ΤΕΚΝΩΝ ΚΛΠ)
 3. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 2015 (E1 , Ε9)ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΕΚΝΩΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ
 4. ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ )

Προσοχή άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση , δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο οικονομικό έτος δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου , στην υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ρίτα Σουλτάτου.

Μοιραστείτε το:
 • Print
 • PDF
 • Twitter
 • Facebook

-

-->