Τα Ανώγεια είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου.Δεν είναι εύκολο για μένα είμαι φορτισμένη συναισθηματικά όταν φτάνω εδώ που έδρασε ο πατέρας μου.Ευχαριστώ τους Ανωγειανούς και τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή.

Με αυτά τα λόγια στην Ανωγή εξέφρασε τα έντονα συναισθήματα της σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 η Γκαμπριέλα Μπούλοκ η κόρη του λοχαγού Ουίλιαμ Στάνλει Μος, που βρέθηκε με τον σύζυγο της στα Ανώγεια.

20150723_131418_resizedΗ κ.Μπούλοκ προσέφερε πέρσι 2.300 ευρώ στον Δήμο Ανωγείων για να διανεμηθούν σε αριστούχους μαθητές των σχολείων μας στο χωριό στη μνήμη του πατέρα της που πολέμησε με τους Ανωγειανούς, με κυριότερες δράσεις την συμμετοχή στο σαμποτάζ της Δαμάστας και της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε.

Η ίδια βρέθηκε στο Δημαρχείο Ανωγείων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Μανόλη Καλλέργη ,τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο και την υπεύθυνη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Παιδείας κ.Μαίρη Σταυρακάκη-Μπαγκέρη.

Ο κ.Καλλέργης της παρέδωσε χειρόγραφο με τις ευχαριστίες των Ανωγειανών αλλά και τα ονόματα των παιδιών που πήραν τις υποτροφίες. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο έγγραφο ο κ.Καλλέργης είναι τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Ανωγείων και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελαν να σας ευχαριστήσουν για την δωρεά σας στην μνήμη του πατέρα σας William Stanley Moss.
Η χορήγηση της υποτροφίας για το σχολικό έτος 2014-2015, με βάση την ενημέρωση που είχαμε από τις διευθύνσεις των σχολείων, έγινε στους παρακάτω μαθητές που αρίστευσαν :
Από το Λύκειο Ανωγείων :
1. Μανουρά Ελπίδα του Γεωργίου
2. Σαλούστρος Ιωάννης του Κων/νου

Από το Γυμνάσιο Ανωγείων :
1. Βουϊδάσκη Αντιγόνη του Δημοσθένους
2. Χαιρέτης Γιάννης του Μιχαήλ

Από το Δημοτικό Ανωγείων :
1. Κονιός Χάρης του Εμμανουήλ
2. Μανουρά Μαρία του Αριστείδου
3. Σαλούστρου Δέσποινα του Νικολάου
4. Χαιρέτης Γιώργος του Μιχαήλ

Η κατανομή και η χορήγηση της υποτροφίας έγινε με ευθύνη του Δήμου σε αντίστοιχες τελετές στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους του κάθε σχολείου με αναφορά στην ιστορία και στον σκοπό της δωρεάς, και η οποία έκανε θετική εντύπωση στον κόσμο που παρακολούθησε τις τελετές.
Και πάλι σας ευχαριστούμε.” κατέληξε ο Δήμαρχος Ανωγείων.

Πριν αναχωρήσουν με προορισμό την Αγγλία όπου μένουν ο Δήμος Ανωγείων παρέθεσε γεύμα στους εκλεκτούς φιλοξενούμενους σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό.

Η Γκαμπριέλα Μπούλοκ αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε ειδική τελετή στο Ρέθυμνο καθώς εδώσε και εκεί δυο υποτροφίες, μια για το τμήμα Ιστορίας και μια για το τμήμα Αρχαιολογίας. Η ίδια έχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με την οικογένεια του Εμμανουήλ Σπιθούρη (Νταμπακομανώλη). Τα έσοδα για τις υποτροφίες της στα Ανώγεια και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προήλθαν από πωλήσεις βιβλίων του πατέρα της. Στην Αγγλία μαθαίνει Ελληνικά τα τελευταία χρόνια και έτσι αποχωρώντας από τα Ανώγεια έδωσε στον Δήμαρχο ένα χειρόγραφο της κείμενο στα Ελληνικά το οποίο αναφέρει τα εξής:

”Είναι υπέροχο για μένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα και είναι επίσης μεγάλο προνόμιο.Θέλω να αρχίσω με τις ευχαριστίες μου σε όλους σας για την πρόσκληση σας και για το γενναιόδωρο και ευγενικό καλωσόρισμα που προσφέρετε από την πρώτη φορά που ήρθα στα Ανώγεια πριν πέντε χρόνια.
Τα βραβεία έχουν το όνομα του πατέρα μου δεν έχουν σκοπό να τιμήσουν εκείνον ,αλλά στο όνομα του να τιμήσουν την προσπάθεια των μαθητών.
Η χρηματοδότηση των βραβείων που απονέμονται σήμερα προέρχεται από τα έσοδα από τις πωλήσεις των δυο βιβλίων του πατέρα μου, William Stanley Moss.
Σε αυτόν τον πολύ αβέβαιο και δύσκολο καιρό για μια ακόμη φορά για τη χώρα σας εσείς είστε το μέλλον της.

Gabriela Bullock κόρη Moss

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->