Φωτογραφίες και Βίντεο : Αγγέλα Σκουλά

”Πλάτανε Περαχωριανέ την περηφάνια σου,

έχουν κι αυτοί που κάθονται κάτω απ’ τα κλαδιά σου..”.

 

Με αυτή τη μαντινάδα υποδέχτηκε ο Αριστείδης Χαιρέτης το κινηματογραφικό συνεργείο που βρίσκεται από νωρίς το πρωΪ στα Ανώγεια.Ο Λευτέρης Μπέρκης απάντησε:

 

”Η αγάπη τα άγρια ηρεμεί ,τα ήμερα τρομάζει,

σου ψιθυρίζει βροντερά, ήσυχα σου φωνάζει…”.

 

Σε ρυθμούς κινηματογραφικής ταινίας είναι όλη την ημέρα το Περαχώρι με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της Θεϊκής Κρήτης (Creta divine) να στήνουν για τις ανάγκες των γυρισμάτων ένα μικρό Κρητικό γλέντι.

Ο Βασίλης Σκουλάς ή Καλαθάς ο μεγάλος ανωγειανός λυράρης έπαιξε ανωγειανό πηδηχτό μέσα στο καφενείο του Μίχαλου με τα ιερά βήματα να ακολουθούν οι Λευτέρης Μπέρκης, Νικόλας Φασουλάς και Γιώργος Σουλτάτος. Εντυπωσιασμένος από τον σκοπό και τον χορό παρακολουθούσε ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, ενώ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης.

Η παρέα συνεχίστηκε και έξω  στο καφενείο με τον Αριστείδη Χαιρέτη ή Γιαλάφτη και τους γιους του Στεφανή στη λύρα και Βασίλη στο λαγούτο,με πολλές μαντινάδες,ρακί  και κέφι.

Παράλληλα γυρίζονταν και αρκετές σκηνές της ταινίας τόσο εντός όσο και εκτός του καφενείου του Μίχαλου.

Παρά την κούραση των τεχνικών από τα πολύωρα γυρίσματα το κέφι απλώθηκε σε όλο το Περαχώρι με τους φιλοξενούμενους μας να βιώνουν από κοντά μια όμορφη παρέα αλλά και τη φιλοξενία των Ανωγειανών.

Τα γυρίσματα στα Ανώγεια θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αργά σήμερα το βράδυ.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που επιμελήθηκε η Αγγέλα Σκουλά την παρέα που έγινε στο καφενείο του Μίχαλου στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΣΥΡΤΑ ΣΤΡΑΒΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΙ 23-4-2015

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->