Με σύνθημα ”Η βία δεν είναι μαγκιά ” η ομάδα ΑνωγειαΝέοι πραγματοποιεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου, διήμερο δράσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς, κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων θα προβληθούν ταινίες και ενημερωτικό ντοκιμαντέρ κατά της βίας στα σχολεία ενώ θα υπάρχει και έκθεση ζωγραφικής από μαθητές του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 7 μ.μ θα προβληθεί η ταινία ”The ant bully (μυρμηγκοΪστορίες) και την Κυριακή επίσης στις 7 μ.μ η ταινία ”freedom writers”.

Ναι στην Φιλία και όχι στην βία αναφέρει χαρακτηριστικά η οργανωτική ομάδα και καλεί όλους να συμμετάσχουν στο διήμερο για γνώση και ενημέρωση, προκειμένου  να προληφθεί στα Ανώγεια το φαινόμενο ενδοσχολικής βίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΑνωγειαΝέοι:

Ας μην ξεχνάμε ότι το bullying δεν υπάρχει μόνο μεταξύ παιδιών. Δε γίνεται μόνο για ”πλάκα”. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι το bullying είναι ρατσισμός ή και φασισμός και υπάρχει παντού γύρω μας. Ας μην μείνουμε μόνο στις λέξεις και ας αναλογιστούμε τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος.  Ας το αντιμετωπίσουμε όπου και όποτε το συναντάμε.

Να χτυπήσουμε το μίσος του με όπλο τον πολιτισμό,την φιλοξενία,τον σεβασμό και την αλληλεγγύη βοηθώντας κάθε διπλανό μας ανεξαρτήτως φύλλου,χρώματος,θρησκείας κτλ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->