Οι Ανωγειανοί προκάλεσαν ξανά αίσθηση και σεβάστηκαν την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων τους με τη μηδενική ανοχή στους Ναζιστές και  το 0% στην Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές.

Ας δούμε και ας αναλύσουμε τις εκλογές της Κυριακής στα Ανώγεια σε σχέση και με τις Βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Στ΄Ανώγεια κυριάρχησε η Νέα Δημοκρατία που κατέλαβε την πρώτη θέση με 33,26% ενώ το 2012 είχε 33,59%.Μεγάλη συμβολή σε αυτό βέβαια έχει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2012 και επανεκλέχτηκε Βουλευτής Ρεθύμνου με άνεση και χθες.

Στην δεύτερη θέση ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με 28,62% αυξάνοντας τέσσερις μονάδες τα ποσοστά του από το 24,43 % του 2012.

Στην τρίτη θέση χθες το ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με 17,07% αν και έμεινε εκτός Βουλής με τους Ανωγειανούς να στηρίζουν δυναμικά τον Ανωγειανό υποψήφιο Μύρων Σκουλά που βγήκε τελικά δεύτερος σε σταυρούς στο Νομό με το κόμμα του με 696 ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ που ήταν στην τρίτη θέση το 2012  με 22.20 % πήρε χθες μόλις το 2,87%.

Στην τέταρτη θέση με σταθερά και αυξανόμενα ποσοστά το Κ.Κ.Ε με 9,85% από το 8,75% του 2012.

Από εκεί και πέρα θα δούμε το ΠΟΤΑΜΙ με 3,64% και τους ΑΝ.ΕΛ με 1,47% να κινούνται σε μικρότερα ποσοστά από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

Τέλος ο Απόστολος Γκλέτσος με την Τελεία που ξεκίνησε από τα Ανώγεια συγκέντρωσε 21 ψήφους και 1,23% ενώ αίσθηση προκαλούν για πρώτη φορά οι 6 ψήφοι στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκέντρωσε 0,35%,μικρότερο βέβαια από το 1,8 % που απέσπασε Πανελλαδικά.

 

Οι Ανωγειανοί υποψήφιοι:

 

Όλγα Κεφαλογιάννη: Σάρωσε η Ανωγειανή πρώην Υπουργός Τουρισμού που βγήκε με άνεση πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών και επανεξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Συνολικά έλαβε 36.381 σταυρούς.

 

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Σαρωτικός και ο Ανωγειανός πολιτικός που επανεξελέγη με άνεση σαν Βουλευτής Ρεθύμνου με 7.575 σταυρούς  ενώ η παρουσία του έκανε τον Δήμο Ανωγείων τον μοναδικό που κέρδισε η Ν.Δ στην Κρήτη.

 

Μύρων Σκουλάς: Με 696 σταυρούς κατέλαβε την δεύτερη θέση σε ψήφους με το κόμμα του ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ στο Ρέθυμνο, το οποίο εν τέλει δεν μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Γιώργος Αεράκης: Με 3.018 ψήφους βγήκε στην τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στο Ηράκλειο που εξέλεξε μάλιστα Βουλευτή τον κ.Δανέλλη με 3.648 σταυρούς.

 

Ιωάννα Δακανάλη: Πρώτη στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε στο Ρέθυμνο η νεαρή πολιτικός με συνολικά 414 ψήφους, αλλά τις δυο έδρες στο Νομό πήραν οι κ.Κεφαλογιάννης και Ξανθός.

 

Μαρία Σαλούστρου -Κοκοσάλη:Τρίτη στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο η κ.Σαλούστρου με 1670 σταυρούς,στον Νομό που τελικά το κόμμα εξέλεξε Βουλευτή τον κ.Συντιχάκη που πήρε 2.972 ψήφους.

 

Σκουλάς Νεκτάριος:Τέταρτος στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ ο κ.Σκουλάς με 1.216 σταυρούς στον Νομό που το κόμμα του εξέλεξε Βουλευτή τον κ.Δαμαβολίτη με 2.760 ψήφους.

 

Μενέλαος Μποκέας: Τέταρτος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ηράκλειο ο κ.Μποκέας με 1.365 σταυρούς στον Νομό που το κόμμα του εξέλεξε Βουλευτή τον κ.Κεγκέρογλου με 7.387 σταυρούς.

 

Κώστας Ξυλούρης:2.159 σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο με το ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ στο Ηράκλειο με το κόμμα του να μένει εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Ειρήνη Χαιρέτη: Στους 244 σταυρούς η υποψήφια με την ΑΝ.ΤΑΡ.ΣΥ.Α στο Ηράκλειο με το κόμμα της να μένει εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Νίκος Ξυλούρης: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Θεσσαλονίκη με 2.246 σταυρούς με την Βουλευτική θέση να καταλαμβάνει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος με 14.280 ψήφους.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->