Κυκλοφόρησε την προηγούμενη Παρασκευή από τη δισκογραφική εταιρεία Αεράκης και το Κρητικό μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, η νέα δισκογραφική δουλειά του  ανωγειανού καλλιτέχνη Χάρη Φασουλά, με τίτλο ”Ταξίδι φως μου είναι η ζωή”.

Ο Χάρης ένας από τους πιο μελωδικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς κάνει την πρώτη του απόπειρα μόνος του σε δίσκο μετά τον πολύ επιτυχημένο πρώτο cd  του με τον Αντώνη Κοντόκαλο το 2011,ενώ μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Πέντε μάλιστα από τα 9 τραγούδια του δίσκου αποτελούν δικές του προσωπικές συνθέσεις, ενώ την δουλειά του φωτίζουν με την συνεργασία τους οι Βασίλης Σταυρακάκης και Γιώργης Βρέντζος (Κάτης).

Το ”Ταξίδι φως μου είναι η ζωή” είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ακόμα και σε καιρούς κρίσης υπάρχουν και αναδύονται στην επιφάνεια μικρά πολιτιστικά ”διαμάντια” που μπορούν με την σύνθεση και τον στίχο τους να ταξιδέψουν τον ακροατή σε φωτεινά και αισιόδοξα μουσικά μονοπάτια.

Ο ίδιος ο Χάρης Φασουλάς μιλώντας στην ΑνωΓη μετά την κυκλοφορία του προσωπικού του δίσκου τονίζει τα εξής:

”Η δουλειά αυτή είναι ένα μουσικό ταξίδι με πολύ αφοσίωση και αγάπη,θα έλεγα ότι είναι μια προσωπική κατάθεση ψυχής. Ελπίζω να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές όλων όσοι ακούσουν τα τραγούδια. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν για την κυκλοφορία του. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές..”.

Τον δίσκο προλογίζουν οι Γιώργης Καράτζης και Βούλα Νεονάκη.

 

Ο ποιητής Γιώργης Καράτζης αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Η μουσική έκφραση του Χάρη Φασουλά που χαρακτηρίζει τα τραγούδια που περιέχονται σε αυτό το δίσκο, είναι πρώτα απ’ όλα η έκφραση μιας διακριτικής διάθεσης και μιας ευγενικής προσέγγισης. Χωρίς κραυγές ,χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, ξετυλίγεται ήρεμα ο μίτος της μουσικής αυτής προσπάθειας και μέσα από τον λαβύρινθο των σύγχρονων μουσικών διαδρομών ,οδηγεί όχι μόνο σε μια ασφαλή έξοδο,αλλά και σε ένα αξιόπιστο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι ο δημιουργός αυτό ακριβώς επιδιώκει και αυτό αποτελεί την κρίσιμη στρατηγική του επιλογή. Με ήρεμα βήματα ανιχνεύει τον απέραντο κόσμο της μουσικής πραγματικότητας προσπαθώντας σε αυτήν του τη διαδρομή να αφήσει μερικά δικά του σημάδια. Να αποτυπώσει την δική του εκδοχή χωρίς να προκαλέσει αναστάτωση μέσα στη μουσική τάξη και κυρίως χωρίς να εκθρέψει τη συνήθη αλαζονεία που καραδοκεί συχνά στις προσπάθειες των νέων δημιουργών. Η αίσθηση μου από την πρώτη ακρόαση αυτής της δουλειάς μαζί με τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι ότι ο Χάρης Φασουλάς ελέγχει απόλυτα το κάθε του βήμα. Έχει κάτι να πει και το λέει. Έχει άποψη και τη διατυπώνει. Έχει όραμα και προσπαθεί φιλότιμα να το προσεγγίσει .Του εύχομαι να βρει το λιμάνι που αναζητά και να έχει πάντα ήρεμα και παραγωγικά ταξίδια…”.

 

Η Βούλα Νεονάκη προλογίζοντας τον δίσκο αναφέρει:

 

”…Όλοι κουβαλάμε όνειρα..

Όνειρα που τα κρατάμε ζωντανά ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Ο Χάρης Φασουλάς περπάτησε μέσα από πολλά όνειρα και πολύ δίκαια κατόρθωσε μέσα από τη μουσική του έκφραση να γεφυρώσει το όνειρο με την πραγματικότητα.Δημιούργησε ένα cd  που αποτυπώνει το ταλέντο του και καταγράφει τη βαθύτατη μουσική του έκφραση.Το cd αυτό είναι το δικό του ”Πρωτοβρόχι” που γεμίζει ευωδιά τη γη και δίνει προμήνυμα για ένα δημιουργικό ξεκίνημα.Το ξεκίνημα αυτό οργώνεται και σπέρνεται με τη συνεργασία σπουδαίων ,ταλαντούχων και αξιόλογων καλλιτεχνών και μουσικών ριζώνοντας έτσι ένα ακόμα όνειρο..του Χάρη Φασουλά..”.

 

Λίγα λόγια για τον Χάρη Φασουλά

Ο Χάρης Φασουλάς γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1982, στ’ Ανώγεια Ρεθύμνης, όπου και μεγάλωσε. Από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, επηρεάστηκε έντονα από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του τόπου του, καθώς και από τους σπουδαίους εκπροσώπους της Ανωγειανής μουσικής κουλτούρας, εκείνης της εποχής.

Προερχόμενος από μουσικόφιλη οικογένεια, στην ηλικία των 17 χρόνων ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Η γλυκιά μελωδία του μαντολίνου, κατάφερε τελικά να τον κατακτήσει και αυτοδίδαχτος πια, αρχίζει το δικό του μουσικό ταξίδι.

Η επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι και τη μουσική ξεκίνησε το 2005, με κορυφαία στιγμή την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Αρχής Αγέρας» σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντόκαλο, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011.

Συγκεκριμένα, τα μουσικά κομμάτια, Ο έρωντάς σου θάλασσα, Έρωτας των αισθήσεων και Ψεύτικη αγάπη, που περιλαμβάνονται στο δίσκο «Αρχής Αγέρας», «ντύθηκαν» εξ ολοκλήρου από τις ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις του Χάρη.

Έπειτα, ακολούθησαν εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ταξίδι φως μου είναι η ζωή, είναι ο τίτλος της πρώτης προσωπικής, δισκογραφικής δουλειάς του Χάρη Φασουλά, που κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία “ΑΕΡΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ”.

Ο Χάρης Φασουλάς, με τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά, στόχο έχει να τονίσει την υπεροχή της Κρητικής μουσικής κουλτούρας, προσδίδοντάς της όμως, έναν πιο έντεχνο χαρακτήρα.

Οι ιδιαίτεροι στίχοι και οι συνθέσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος στα 5 από τα 9 τραγούδια που περιέχονται στο δίσκο, προέρχονται από έντονα προσωπικά του βιώματα και συναισθήματα.

Συνοδοιπόροι στο μουσικό του αυτό «ταξίδι», δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο Βασίλης Σταυρακάκης, αλλά και ο Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), που με τις μοναδικές τους ερμηνείες, επισφραγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα  της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Χάρη, Ταξίδι φως μου είναι η ζωή.

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Studio Rec του Μενέλαου και Γιώργου Νταγιαντά.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν : Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Άννα Μεσσαριτάκη, Μενέλαος Νταγιαντάς, Γιώργος Νταγιαντάς, Γιώργος Μπαμπάτσης, Δημήτρης Μπέρκης, Αντώνης Βουμβουλάκης, Νίκος Χαριστάκης, Δημήτρης Μανουσάκης.

Στο παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε  το μελωδικό και πανέμορφο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου του Χάρη..

Ταξίδι φως μου είναι η ζωή λύπες χάρες γεμάτο…
Τη μια σε στέλνει στσ’ ουρανούς μα κι΄άλλες πιάνεις πάτο…

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->