Με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου οι εορταστικές εκδηλώσεις  για την 74η επέτειο του εορτασμού του «ΟΧΙ». Οι μικροί μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν με αφηγήσεις, ποιήματα, δρώμενα, τραγούδια, παρουσιάσεις και με αναφορά στην τοπική ιστορία τα γεγονότα του ’40. Με παραστατικότητα και ζωντάνια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα από τους γονείς και τους συμμαθητές τους. Στην αρχή της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα ονόματα των σημαιοφόρων και παραστατών, που παραθέτονται παρακάτω στην ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου.

Η ΟΜΙΛΙΑ

«Αγαπητοί Γονείς

  Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή Σχολείου για την εβδομηκοστή τέταρτη επέτειο  του ηρωικού «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε ο λαός μας στον επίδοξο κατακτητή.

 Αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δίκαια της φυλής μας δεν έκανε βήμα πίσω.

 Τα άξια παλικάρια της πατρίδας μας, οι γέροντες και οι πιτσιρίκοι, οι γυναίκες της Πίνδου με πάθος και αυτοθυσία, ξεχύθηκαν σε ένα ιερό αγώνα να εμποδίσουν τον κατακτητή να πατήσει τα ιερά χώματα της Πατρίδας μας.

  Και ακολούθησαν βάσανα και ατέλειωτες ταλαιπωρίες, κρυοπαγήματα και θάνατος, πάνω εκεί στις Πίνδου τις κορφές..

  Γράφτηκαν  όμως ολόχρυσες σελίδες στη νεότερη ιστορία μας , που μας φωτίζουν, μας εμπνέουν και μας κατευθύνουν προς το μέλλον.,

  Το πόσο μας εμπνέουν θα το διαπιστώσουμε σήμερα στα πρόσωπα των  μαθητών , Τρίτης και Τετάρτης τάξης που διαποτίστηκαν πολύ με τα γεγονότα και τα μηνύματα του «Σαράντα» προετοιμάζοντας τη σημερινή γιορτή, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Ξυλούρη Ελένης, Δραμουντάνη Ζαφειρένιας και Σαλούστρου Ελένης. Τους επιφυλάσσουμε  τα πιο θερμό χειροκρότημα.

  Πριν αρχίσει η γιορτή μας θα αναφερθούμε στους άριστους μαθητές της Έκτης τάξης ,που  ως άξιοι απόγονοι των ηρώων του σαράντα, έκαναν και  κάνουν  έναν υπέροχο αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και θα τους καμαρώσουμε να προπορεύονται στις παρελάσεις.

  Κατά τη διαδικασία ανάδειξης των σημαιοφόρων, βρέθηκαν

τέσσερις μαθητές  που συγκέντρωσαν το «Άριστα δέκα».

Είναι οι εξής

 1.-Κονιός Χαράλαμπος,

2.- Μανουρά Μαρία

3.- Σαλούστρου Δέσποινα και

4.- Χαιρέτης Γιώργος

  Σημαιοφόροι αναδείχθηκαν, μετά από κλήρωση, για την πρώτη περίοδο, δηλαδή από 11-9-14 έως 31-01-2015 ο μαθητής  Γιώργος Χαιρέτης και για τη δεύτερη, από 1-02-14 έως 15-6-15, η  μαθήτρια Μαρία Μανουρά.

  Με μια μικρή απόκλιση στη βαθμολογία τους σημαιοφόρους θα πλαισιώνουν για την πρώτη περίοδο οι μαθητές:

Κονιός Χάρης και Μπέρκη Μαρία

 και για τη δεύτερη περίοδο οι μαθητές : Σαλούστρου Δέσποινα και Νταγιαντά Μαρία

Στην πίσω σειρά θα είναι. κατά την πρώτη περίοδο οι μαθητές:

Ξυλούρης Γεώργιος του Ιωάννου

Παναγιωτάκη Μαρίνα και

Στάνκοβα Ραλίτσα

Και  κατά  την δεύτερη περίοδο οι

Πασπαράκης Νικόλαος

Βουιδάσκη Ευτυχία –Νεφέλη και

Σμπώκος Ιωάννης

Στην κατάθεση των στεφανιών θα είναι η Μιρζάκ Βαλέρια και Αεράκης Γεώργιος

 και σε περίπτωση απουσίας της Στάνκοβα Ραλίτσας, τη θέση της παίρνει η Μιρζάκ Βαλέρια η οποία αντικαθίσταται στην κατάθεση στεφανιών από τον Ξυλούρη Γεώργιο του Εμμανουήλ.

Αύριο,  για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και την παρέλαση, θα συγκεντρωθούμε στο χώρο του Σχολείου στις 10:30

               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->