ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργης Μπαγκέρης

Θερινός Κινηματογράφος στα Ανώγεια αλλά και βιβλιοθήκη , είναι μερικές από τις πρώτες δράσεις μιας ομάδας νέων Ανωγειανών που έκαναν τα πρώτα τους βήματα την περασμένη χρονιά με το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ και επανέρχονται τις τελευταίες εβδομάδες ακόμα πιο δυναμικά.

Με ονομασία Ανώγεια-Νέοι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας στοχεύει σε δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα και τον άνθρωπο που αναζητά διεξόδους στην καθημερινότητα του.

Ήδη έχουν ετοιμάσει και επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τους στην διεύθυνση  http://anogeianeoi.wix.com/anogeia-neoi  όπου και θα ανακοινώνονται οι δράσεις και οι στόχοι τους.

Όπως αναφέρει η ομάδα των νέων χαρακτηριστικά:

”Οι “ΑνωγειαΝέοι” είναι μια ιδέα που προέκυψε από μια ομάδα νέων το καλοκαίρι του 2013 με αφορμή το αντιφασιστικό φεστιβάλ που έγινε στο χωριό μας. Μέσα απ’ τη συμμετοχή μας συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν πολλά που θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Επιζητούμε να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς μας, να δραστηριοποιηθούμε στα κοινά του χωριού όπως και στα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως όμως να παρακινήσουμε τη νεολαία να είναι ενεργή, να διεκδικεί και να αποκτήσει τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα. Θέλουμε να πάμε κόντρα στην αδράνεια και την απάθεια του καιρού μας γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι σήμερα πρέπει να έχουν άποψη και να παλεύουν γι’ αυτήν. Ελπίζουμε μέσα από τη δράση μας να δώσουμε μία διαφορετική και δημιουργική διέξοδο στους νέους Ανωγειανούς.

Οι “ΑνωγειαΝέοι” είναι μία ανοιχτή ομάδα για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο σκοπό μας.
Όσοι πιστοί προσέλθετε!!”.»

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους νέους που θα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις αυτής της ομάδας. Ο τόπος χρειάζεται την κριτική ματιά και τις παρεμβάσεις των νέων που μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα στην πολιτιστική παράδοση και συνέχεια της αλλά και σε δράσεις που θα ωφελούν και με άλλους τρόπους το κοινωνικό σύνολο. Με τη βοήθεια όλων μας, φορέων του τόπου και ανθρώπων μπορούμε να οδηγήσουμε τα Ανώγεια ακόμα ψηλότερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Θερινού Κινηματογράφου που θα γίνει στην πίσω αυλή της Μαθητικής Εστίας έχει ως εξής:

 

Θερινός Κινηματογράφος 2014

 

Χώρος προβολών : Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας Ανωγείων (Μαθητική Εστία) στην Πίσω αυλή

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1η :

Δευτέρα 28-7-14

 

Despicable me/ Εγώ ο Απαισιότατος 1

 

Ο Γκρου (Στιβ Καρέλ) είναι ένας υπέρ-κακός, που λειτουργεί έξω από το προαστιακό του σπίτι που χρησιμεύει ως μέτωπο σε μια υπόγεια φωλιά, όπου αυτός, και ο συνεργάτης του,
Δρ. Νεφάριο (Ράσελ Μπραντ), και χιλιάδες μικροί κίτρινοι υπηρέτες σχεδιάζουν τις παράνομες πράξεις τους.

 

 

 

Σκηνοθέτες: Pierre Coffin, Chris Renaud Ηθοποιοί: Steve Carell, Jason Segel and Russell Brand

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 30-7-14

Machine Gun Preacher/ Φύλακας Αγγέλων

 

Ο Sam Childers (Gerard Butler) είναι μέλος μια συμμορίας μοτοσικλετιστών που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών, που αλλάζει ριζικά τη ζωή του νοιώθοντας όταν μια μέρα νοιώθει ότι βρήκε το Θεό. Θέλοντας να συνεισφέρει αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ανατολική Αφρική για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση σπιτιών που καταστράφηκαν στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Φτάνοντας όμως εκεί σοκάρεται από τη φρίκη που βλέπει στα πρόσωπα των ντόπιων, και ιδίως των παιδιών. Τότε θα τον εμπνεύσει η ιδέα να χτίσει ένα ορφανοτροφείο και μάλιστα σε περιοχή που ελέγχεται από το LRA, μια οργάνωση που στρατολογεί παιδία. Όλοι θα προσπαθήσουν να τον αποτρέψουν όμως εκείνος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να οργανώνει αποστολές και τις οδηγεί βαθιά μέσα στην επικράτεια του εχθρού προκειμένου να ελευθερώσει παιδιά που έχουν ήδη στρατολογηθεί από το LRA.

 

είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 01-08-14

Le Prenom/ Για όλα φταίει το όνομα σου

 

Ο Vincent περιμένει το πρώτο του παιδί και είναι τρισευτυχισμένος. Καλεσμένος σε δείπνο στο σπίτι της αδελφής του αποφασίζει να αποκαλύψει το όνομα που θα φέρει ο νεογέννητος υιός του.
Το όνομα αυτου; Αδόλφος. Φυσικά ακολουθεί θύελλα αντιδράσεων που καταλήγει σε προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες φέρνουν στην επιφάνεια μυστικά τριάντα χρόνων.

 

 

Είδος: Κομεντί

Διάρκεια: 109′

Γλώσσα: Γαλλικά

Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο

 

είσοδος ελεύθερη

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->