Σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου, ο οποίος καλεί τους Δημότες των Ανωγείων να εκμεταλλευτούν τάχα τις «ευεργετικές» διατάξεις του Νόμου ώστε να προχωρήσουν στην ρύθμιση οφειλών ,έχουμε να του υπενθυμίσουμε και εμείς το αυτονόητο.

Προφανώς ο πρώτος μεγαλοοφειλετης του Δήμου -που είναι το κράτος – ΘΑ  είναι από τους πρώτους που θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευεργετική διάταξη. Έτσι? ΄ Η μήπως κάνουμε λάθος κ Δήμαρχε ?    Μάλιστα επειδή στο παρελθόν, ήδη το έχετε καλομάθει –το κράτος-  θα πρέπει και αυτό με τη σειρά του να φερθεί αναλόγως . Τόσες «δωρεές» ,« διευκολύνσεις» , «σκόντο», «διαγραφές»  κτλ του έχετε κάνει ,             ε! ας εκμεταλλευτεί και αυτή την ευκαιρία. Μην την αφήσει να πάει χαμένη .

Και όταν κ Δήμαρχε ρυθμίσει τι  οφειλές του το κράτος, τότε να δούμε και με τους Δημότες τι γίνεται. Όχι το ανάποδο .

Για να θυμηθούμε όμως  και ορισμένα πράγματα σχετικά με το τι διευκολύνσεις έχετε κάνει στο κράτος όλοι οι Δήμοι, ας τα πάρουμε με την σειρά :

  • Το 2000 κατέβαλαν ως προσφορά 3,5 δις οι Δήμοι για την περιβόητη  ένταξη μας στην ΟΝΕ . Όλη η ΚΕΔΚΕ συμφώνησε σε αυτό ,με προεδρείο την ΝΔ (Αβραμοπουλος ) , ΠΑΣΟΚ (Κουκουλοπουλος), ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (Παλαιολογος).
  • Το 2008 από τα 5,5δις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ μόνο το 72% εκταμιεύτηκε και αυτό μόλις το 2012  .Το υπόλοιπο που  ήταν η συμμετοχή του κράτους που ουδέποτε υλοποιήθηκε . Αυτό σημαίνει 28%*5,50=1,54δις χρήματα που ακόμη οφείλονται .
  • 2009 Οι οφειλές από παρακρατηθεντες πόρους του κράτους προς στους Δήμους ανερχόταν στα 10,5 δις ,από τα οποία οι κύριοι στην ΚΕΔΕ (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ,ΔΗΜΑΡ κτλ ), ανάμεσα και ο Δικός μας,  αποφάσισαν να κάνουν το «σκόντο του αιώνα » να εισπράξουν δηλαδή 1,7 δις και 8 ετήσιες δόσεις . Προεδρείο  ΚΕΔΚΕ Κακλαμανης (ΝΔ) , Α.Κοιμησης (ΠΑΣΟΚ) , Κ.Παλαιολογος (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ)
  • Ήδη μέχρι σήμερα υπάρχει νέα γενιά παρακρατηθέντων που υπολογίζεται σε 3,5 δις επιπλέον  -14 δις στο σύνολο- δηλαδή 1400 € ανά κάτοικο ,τα οποία άγνωστο τι μέλει γενέσθαι.

 

Τώρα βέβαια όλοι οι δήμοι «κλαίγουν και οδύρονται» , ότι το κράτος τους έχει επιβάλει περικοπές κατά 67% ,ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και βρίσκουν την εύκολη λύση να στραφούν πρώτα στους Δημότες. Για διεκδίκηση ούτε κουβέντα . Άλλωστε και εσείς πρόσφατα το προσδεχθήκατε . Δική σας ρήση είναι «…Τα επόμενα χρόνια η λειτουργία του Δήμου θα βασιστεί στην τοπική φορολογία .» Μάλιστα σε αυτή την πολιτική  καλούσατε –όχι εμάς σίγουρα – για «ενωτικό» τάχα ψηφοδέλτιο .

Εμείς καλούμε τους Δημότες άπλα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το που οδηγεί η τακτική του συμβιβασμού και συναίνεσης στην πολιτική του κράτους, αγνοώντας προκλητικά τις βασικές ανάγκες των δημοτών που ουσιαστικά καλούνται οι ίδιοι να τις χρηματοδοτήσουν .

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->