Την συνέχιση όπως όλα δείχνουν της κατάληψης στο Δημοτικό σχολείο και την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη ,τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Κοντογιάννη ,παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη και πλήθος κόσμου στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ο κ. Κλινάκης υποσχέθηκε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα τοποθετηθούν αναπληρωτές θα υπάρξει εξέλιξη στα Ανώγεια με την τοποθέτηση ενός δασκάλου, ενός γυμναστή και ενός δασκάλου Αγγλικών τονίζοντας την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αναφέροντας χαρακτηριστικά:

”Το 2013 για να καταλάβετε πήραν σύνταξη 7.000 δάσκαλοι και προσλήφθηκαν μόλις 212! Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα σε μια περιοχή όπως τα Ανώγεια και προσπαθούμε να ολοκληρωθεί θετικά η χρονιά. Μέχρι την Παρασκευή πιστεύω ότι θα καλυφθούν κάποιες θέσεις για την ομαλή λειτουργία του σχολείου”.

Όπως όλα δείχνουν αυτά δεν έπεισαν τους γονείς που ζητάνε πλέον πράξεις και όχι λόγια.Έτσι αύριο Κυριακή στις 5 μ.μ θα γίνει Νέα Γενική Συνέλευση με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Αμαλία Ανδρεαδάκη να αναφέρει στην ”Α” :

”Πήραμε υποσχέσεις για την κάλυψη των τριών κενών αλλά δεν λάβαμε καμία δέσμευση. Στην Γενική συνέλευση της Κυριακής αποφασίζουμε την συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, με την τοποθέτηση δασκάλων ώστε να είναι εύρυθμη η λειτουργία του σχολείου για το καλό των παιδιών μας. Περιμένουμε πράξεις… ”κατέληξε η κ. Ανδρεαδάκη.

Στην συνάντηση το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννης ο οποίος ήταν σαφής στην δήλωση του στην ”Α” για τις προτεραιότητες που πρέπει να δείχνει η Πολιτεία.Η δήλωση του έχει ως εξής:

”Θα πρέπει να υπάρξει η θεσμική-νομοθετική πρωτοβουλία ώστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και όταν πλέον έχουν φανεί τα λειτουργικά κενά, η πλήρωση των κενών θέσεων να ξεκινάει από τις ορεινές μειονεκτικές περιοχές” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναμένουμε λοιπόν και εμείς τις προσλήψεις εντός της εβδομάδας που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας και ευελπιστούμε να δοθεί λύση στο σχολείο μας ώστε να σταματήσει και η κατάληψη και η χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά.Τ ο σχολείο είναι από τους μοναδικούς τρόπους διεξόδου των παιδιών μας σε μια περιοχή όπως τα Ανώγεια και πρέπει και η Πολιτεία να δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της με άμεσες λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->