Κραυγή απόγνωσης από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ανωγείων για τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία του χωριού μας που επηρεάζουν αρνητικά τις προοπτικές μάθησης των παιδιών μας.

Οι γονείς με την ανοιχτή επιστολή τους προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  κ .Απόστολο Κλινάκη εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ελλείψεις που παρατηρούνται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και διατυπώνουν μια σειρά λογικών αιτημάτων προς την εντεταλμένη Πολιτεία που θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα της την Παιδεία.

Βασικά αιτήματα είναι η τοποθέτηση τριών δασκάλων ,η ενίσχυση με απαραίτητο εξοπλισμό στα σχολεία, η τοποθέτηση διαφόρων ειδικοτήτων όπως της αγγλικής γλώσσας,αλλά και η επιπλέον μοριοδότηση της περιοχής μας ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν κίνητρο παραμονής στα Ανώγεια και να μη ζητάνε την μετάθεση τους.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι αν τα αιτήματα αυτά δεν αντιμετωπιστούν και υλοποιηθούν έγκαιρα θα προβούν στο κλείσιμο επ’ αόριστον των σχολείων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Ανωγείων και πρέπει να υπάρξει μια συστράτευση όλων των φορέων του χωριού που πρέπει να αντισταθούν σε όλους όσοι υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

 

Η επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έχει ως εξής:

 

«Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

 

     Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων του 1ου  Δημοτικού Σχολείου  Ανωγείων για την κατάσταση του σχολείου μας.

 Το 10θέσιο Δημοτικό Ανωγείων έχει ήδη υποβαθμιστεί σε 9θέσιο και τώρα λειτουργεί ,ελπίζουμε προσωρινά, ως 6θέσιο. Θεωρούμε άδικη αυτή την μείωση των οργανικών θέσεων του σχολείου μας που με τόσο κόπο έχουμε καταφέρει.

Μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή σαν τη δική μας στερείται δυνατοτήτων και ευκαιριών που μπορούν να έχουν τα παιδιά στις πόλεις ή κοντά σε αυτές περιοχές. Η κύρια απασχόληση των παιδιών μας είναι το σχολείο μας, του οποίου οι παροχές μειώνονται διαρκώς.

Δεν μπορούμε ν’ ανεχτούμε επιπλέον έκπτωση στο επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών.

Για το λόγο αυτό ζητάμε ;

 

1)Την άμεση τοποθέτηση 3 δασκάλων για τον χωρισμό της Πρώτης, Τρίτης και Τετάρτης τάξης των 24,27 και 25 μαθητών αντίστοιχα.

‘Έχουμε να κάνουμε με ανομοιογενή τμήματα με αρκετούς μαθητές να παρουσιάζουν ιδιαίτερες  συμπεριφορές ,όπως διάσπαση προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες, πράγμα που καθιστά δύσκολη την εναρμόνιση των αντιθέσεων και κατ ‘επέκταση την εύρυθμη λειτουργία της τάξης . Μείζονος σημασίας είναι το τμήμα της Πρώτης Δημοτικού, καθοριστική τάξη για την είσοδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

2)Την τοποθέτηση επίσης των ειδικοτήτων της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας καθώς και των ειδικοτήτων εφαρμογών πληροφορικής και Μουσικής παιδείας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με πληρότητα και το Ολοήμερο.

 

3)Ακόμα ζητάμε την ενίσχυση του σχολείου μας με σύγχρονο εξοπλισμό και εποπτικά μέσα ,όπως διαδραστικούς πίνακες σε κάθε τάξη ή οθόνες  προβολής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.α.

 

4)Τέλος αιτούμαστε την επιπλέον μοριοδότηση  της περιοχής μας ,ώστε να υπάρχει κίνητρο έλευσης εκπαιδευτικών και επιθυμία παραμονής καθ’ όλη την σχολική χρονιά, μειώνοντας έτσι τον αριθμό αιτήσεων για βελτίωση θέσης.

 

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας για την έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που σας παρατέθηκαν παραπάνω. Διαφορετικά είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.»

 

 Το Δ. Σ. του

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου

Ανωγείων

 

Η Πρόεδρος

Αμαλία Ανδρεαδάκη

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->